Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 0:1Liberec dokázal v Plzni vyhrát a vrací se do čela tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
89. Blažek 0 : 1

Fotbalisté Slovanu Liberec i po 26. kole zůstanou v čele první ligy. Rozhodli o tom šťastnou výhrou na hřišti Viktorie Plzeň, kterou zajistil v poslední minutě utkání přesnou střelou útočník Jan Blažek.

Článek

Plzeň slíbila, že zamotá boj o ligového mistra a od první minuty se snažila svoje předsevzetí naplňovat. Dalo se očekávat, že hru ovládnou hosté a domácí budou využívat svého rychlého přechodu do útoku, ale Západočeši byli po počátečním tápání nečekaně aktivnější a míč měli častěji na svých kopačkách.

Hosté si s nimi ovšem nezadali, také oni se tlačili do útoku, ale ve finální fázi často zapomínali na souhru a individuální pokusy neměly šanci na úspěch.

I proto první slibnější šance utkání přinesla až 26. minuta, kdy domácí typicky po křídle přešli rychle před hostující branku a po centru Šímy z levé strany se ocitl nečekaně za stopery nehlídán Krbeček, jenže byl ze své šance tak překvapen, že nestačil zakončit a odražený míč od jeho stehna skončil v Hauzrově náručí.

Hosté nehráli podle svých představ, trenér Lavička své hráče často nabádal k většímu pohybu. Ve 32. minutě se hráči Liberce dočkali velké šance, v níž se ocitnul útočník Nezmar, ovšem Daněk svůj tým podržel.

Otevřená hra pokračovala i po přestávce

Otevřená hra pokračovala i po přestávce a fanoušci určitě nemuseli litovat, že dali přednost fotbalu před televizním hokejem. Jen fotbalové koření v podobě gólů chybělo. V 53. minutě k němu měli blíže hosté, ale Papouškova tvrdá rána z trestného kopu šla nad a podobně dopadla i velká příležitost, kterou měl v 62. minutě hostující Blažek.

Liberečtí po hodině hry převzali aktivitu, jelikož potřebovali více vyhrát. V době jejich narůstajícího tlaku však mohli udeřit domácí, ovšem Procházkovu dalekonosnou dělovku Hauzr robinzonádou zlikvidoval. Vyznamenat se musel i domácí Daněk, který v 72. minutě likvidoval tvrdou ránu Papouška z více než dvaceti metrů.

Hosté se v závěru snažili ofenzivu oživit střídáním, ovšem dlouho se zdálo, že jejich hra upadá. Jenže přesně ve chvíli, kdy na světelné tabuli naskočila 90. minuta prodloužil střídající Parks míč hlavou na hranici šestnáctky k Blažkovi, jehož tvrdá rána napnula síť za Daňkem a hosté se znovu přiblížili k mistrovským oslavám.

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 90. Blažek. Rozhodčí: Královec - Chytil, Ondo. ŽK: Fillo, Knakal - Nezmar, Blažek. Diváci: 4273.
Plzeň: Daněk - Procházka, Rada, Zakopal, Smola - Malcharek (70. Psohlavec), Trapp, Jarolím (90. Borek), Šíma - Krbeček (82. Knakal), Fillo. Trenér: Levý.
Liberec: Hauzr - Šinglár, Košťál, Brezinský, Janů - Papoušek, Bílek, Hodúr, Pudil (81. Liška) - Blažek (90. Jonáš), Nezmar (69. Parks). Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: