Hlavní obsah

Vedení Slavie řešilo krizi, obránce Dosoudil byl vyřazen z kádru

Vedení fotbalové Slavie se snaží řešit současnou krizi prvoligového mužstva, které v pondělí prohrálo 0:1 v Jablonci a popáté za sebou nedokázalo zvítězit. Z prvního týmu do rezervy byl v úterý přeřazen obránce Radek Dosoudil, který byl podruhé v krátké době vyloučen. Navíc dostal pokutu.

Článek

Slávisté navíc dostali za úkol vyhrát ve čtvrtek nad Mladou Boleslav, která je v tabulce na třetím místě o dva body před nimi.

Slavia během necelého měsíce spadla z první příčky až na čtvrtou a místo boje o titul jí hrozí, že ani nepostoupí do evropských pohárů. "S výsledky a především výkony mužstva jsme velmi nespokojeni. Ve čtvrtečním zápase s Mladou Boleslaví očekáváme bezpodmínečně vítězství. Věříme, že si realizační tým i hráči uvědomují vážnost situace a udělají pro výhru maximum," řekl v úterý pro klubový web generální ředitel Slavie Petr Doležal.

Kouč Karel Jarolím, jenž nedávno v klubu prodloužil o tři roky smlouvu, po prohře v Jablonci nadhodil, že to může být jeho konec ve Slavii. Představenstvo ho však ve funkci ponechalo.

Dosoudil se nepoučil z pohovoru 

Pondělní zápas se však stal osudným Dosoudilovi. "Již po vyloučení na Slovácku jsem s ním měl důrazný pohovor, ale jak se ukázalo, nic se nezměnilo. Zase naprosto zbytečný faul ve středu hřiště a zasloužené vyloučení," řekl ČTK k přeřazení hráče do rezervy trenér Slavie.

Jarolím, jehož svěřenci se mohli donedávna pyšnit sérií 16 zápasů bez porážky, nepovažuje situaci týmu za bezvýchodnou. "O titulu se již asi bavit nebudeme, ale druhé místo je stále ve hře. Ovšem bez tříbodového zisku s Mladou Boleslaví by o něm přemýšlet nešlo," uvedl Jarolím.

Podle něj se mužstvo musí vrátit k osvědčené hře. "Je třeba mít dobrý přechod dopředu a ne hrát jako v posledních zápasech složitě, do šířky, dozadu a bez kolmých přihrávek. Musíme přidat i v agresivitě a důrazu, jinak to nepůjde," dodal Jarolím.

Reklama

Související témata: