Hlavní obsah

Liberec zaváhal doma se Zlínem, Sparta opět v čele

PRAHA

Středeční zápasy 27. kola první ligy přinesly další změny v čele tabulky nejvyšší soutěže. Dosavadní lídr z Liberce odevzdal body po domácí remíze 2:2 se Zlínem a jeho zaváhání využila Sparta, která vydřela v Brně vítězství 2:1. Pražané vedou ligu s 55 body, Slovan ztrácí jeden bod.

Článek

Pro Liberec málem skončil zápas se Zlínem velkým šokem. Hosté uhráli ve středu na severu Čech remízu 2:2 a připsali si tak i veledůležitý bod v boji o záchranu. Ještě dvanáct minut před koncem přitom Zlín vedl 2:0, pak ale Nezmar dvěma brankami potrestal Švachovo vyloučení. Přesto je pro domácí remíza velkou ztrátou a prokletí vedoucích týmů v čele ligy tak přešlo i na Liberec.

Sparta v Brně neprohrála už deset let a domácí od začátku zápasu jevili snahu tuto bilanci zlomit. Jenže v ve 34. minutě brněnská obrana zaspala a Sparta šla do vedení po pohledné akci, na jejímž konci byl Jun. V úvodu druhé půle polevili pro změnu hosté a zaváhání sparťanské obrany potrestal Polách. Sparta ale nakonec tři body odvezla, když v 77. minutě proměnil penaltu po faulu na Koláře střídající Rezek.

Kladnu už stačí jen bod

Přímý boj o záchranu v lize přijela do Olomouce svést Příbram. Zápas skončil bezbrankovou remízou a mezi oběma soupeři je tak stále tříbodový rozdíl. Olomouc zůstává na nesestupovém třináctém místě, zatímco Příbram bude mít ze záchranou ligy ještě veliké starosti, neboť stále setrvává na předposlední pozici.

Naopak Kladno se již sestupovému boji zřejmě definitivně vzdálilo. V Uherském Hradišti porazilo domácí Slovácko 1:0 a k jistotě záchrany mu stačí ve zbývajících třech kolech uhrát jeden bod. Naopak poslední Slovácko si podepsalo sestupový ortel, protože na čtrnácté místo, zaručující setrvání v lize ztrácí už sedm bodů.

Teplice bodovaly na jihu Čech 

Teplice ještě zřejmě nevzdaly teoretickou šanci vybojovat pro příští sezónu evropské poháry a zvítězily v Českých Budějovicích 2:1. Již ve 12. minutě se trefil z penalty útočník Džeko, když potrestal Kladrubského faul na Fenina. Znovu Džeko se dostal k odraženému míči v 61. minutě a zblízka zvýšil na 2:0. Za domácí dokázal již pouze snížit pěknou střelou Táborský jedenáct minut před koncem.

Souboj dvanáctého Mostu a šesté Plzně skončil nerozhodně 1:1. Obě branky padly v prvním poločase. Nejprve se trefil hostující Marek Jarolím z přímého volného kopu ve 22. minutě. Za deset minut vyrovnal po Gašparíkově přímém kopu hlavou z malého vápna Brzezina. V 74. minutě odmítl zajistit tři body Mostu Vozábal, když neproměnil penaltu.

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr class="invert"><td colspan="2">Gambrinus liga - 27. kolo: </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Liberec - Zlín</strong></td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/113253-zlin-senzaci-v-liberci-neuhral-remizu-zachranil-nezmar.html">2:2</a> </td></tr><tr><td colspan="2"><strong>Branky:</strong> 79. a 82. Nezmar - 22. Kraus, 45+2. Červenka.</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Most - Plzeň</strong></td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/113250-most-v-lize-poctrnacte-remizovat-plzne-opet-veze-body.html" target="_blank">1:1</a> </td></tr><tr><td colspan="2"><strong>Branky:</strong> 31. Brzezina - 22. Jarolím.</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>České Budějovice - Teplice</strong></td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/113252-dzeko-zaridil-dvema-goly-vitezstvi-teplic-v-budejovicich.html" target="_blank">1:2</a> </td></tr><tr><td colspan="2"><strong>Branky:</strong> 79. Táborský - 12. z pen. a 61. Džeko.</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Olomouc - Příbram</strong></td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/113248-olomouc-doma-v-souboji-ohrozenych-s-pribrami-jen-remizovala.html" target="_blank">0:1</a> </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Slovácko - Kladno</strong></td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/113249-slovacko-se-po-domacim-prohre-s-kladnem-priblizilo-sestupu.html" target="_blank">0:1</a> </td></tr><tr><td colspan="2"><strong>Branka:</strong> 2. Killar. </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Brno - Sparta</strong></td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/113256-sparta-vyhrala-v-brne-a-opet-vede-ligu.html">1:2</a></td></tr><tr><td colspan="2"><strong>Branky:</strong> 53. Polách - 34. Jun, 77. Rezek z pen.</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Slavia - Mladá Boleslav</strong></td><td>10.5, 17:15</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Ostrava - Jablonec</strong></td><td>10.5, 18:00</td></tr></tbody></table>

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články