Hlavní obsah

Olomouc - Příbram 0:0Olomouc doma v souboji ohrožených s Příbramí jen remizovala

OLOMOUC

Olomoučtí fotbalisté dále zůstávají namočeni ve hře o přežití v první lize. Sigma ve středečním 27. kole doma pouze remizovala s dalším ohroženým celkem z Příbrami 0:0, přestože ve druhé půli soupeře svírala na své útočné polovině. Moc brankových možností však tým Vlastimila Petržely nevyprodukoval, soupeř na Hané uhrál vysněný smír.

Článek

Nedostatkem snahy o nátlakovou hru domácí netrpěli, ale proti pozorně bránícímu soupeři se neuměli prosadit. Olomouc měla problémy už v přechodu do útoku, kde Hanákům chyběla rychlejší přihrávka. Příbramský obranný val se spíše snažili překonat vysokými centry, ale ty neměly šanci na úspěch. Přitom když se Olomoučtí nadechli ke hře po zemi, vedlo to málem k cíli. Janotka nejprve nadělal ve 22. minutě Pařízkovi starosti tečovanou střelou, v další minutě pasem z pravé strany objevil v čisté gólové šanci kanonýra Schulmeistra, který však trestuhodně minul míč.

Příbram toho dopředu příliš nevymyslela, jejím stěžejním záměrem bylo evidentně neinkasovat. Po Schumleistrově příležitosti Kotrbův výběr srovnal krok, v závěru půle mu však bylo dusno. Andrův stadion a s ním i olomoucká střídačka se rozbouřily ve 43. minutě, když Mácha v pokutovém území zezadu zachytil pravou nohu unikajícího Schulmeistra, ale sudí Franěk do píšťalky nefoukl. Sigma se mohla zahojit už v nastaveném čase, jenže Pařízek Pulkertovu teč Melinhovy střely do branky nepustil.

Domácí se ve druhé půli nastěhovali na útočnou polovinu, výrazná územní převaha jim však byla téměř k ničemu. Příbramského brankáře protáhl pouze Rýdel svou dělovkou z trestného kopu. Středočeši málem vydolovali z minima maximum. Ač se po přestávce jen výjimečně objevovali na olomoucké části trávníku, v 64. minutě měl po rohu a Lesákově nepovedené ráně výbornou gólovou pozici Šmerda, ale v pádu před Lovásikem na míč nedosáhl.

Bod byl Sigmě očividně málo, Petržela hnal své svěřence do ofenzívy. Hostující obranný blok udělal jednu z mála chyb v 73. minutě, kdy se rozestoupil před Schulmeistrem, ale ten svou dnešní střeleckou nepohodu završil bombou nad břevno. Střídající Hubník se v 83. minutě dral před Pařízka, ale gólman Marilu podržel dalším zákrokem. Domácí se pak ještě znovu rozčilovali za údajné Halamovo hraní rukou, ale sudí Franěk ani tentokrát jejich penaltové tužby nevyslyšel.

Sigma Olomouc - Marila Příbram 0:0
Rozhodčí: Franěk - Filípek, Wilczek. ŽK: Komárek - Hašek, Otepka, Navrátil, Lesák. Diváci: 3753.
Olomouc: Lovásik - Jindřišek, Komárek, Škerle, Randa - Janotka, Rýdel, Onofrej, Pulkert (72. Hubník) - Melinho, V. Schulmeister. Trenér: Petržela.
Příbram: Pařízek - Halama, Navrátil, Hunal, Mácha - Lesák, Hašek, Šmerda (90. Eisman), Jungr (87. Sviták) - Otepka, Rilke (77. Huňa). Trenér: Kotrba.

Reklama

Související témata: