Hlavní obsah

Slovácko - Kladno 0:1Slovácko se po domácím prohře s Kladnem přiblížilo sestupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Killar 0 : 1

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté posledního týmu tabulky Slovácka nezvládli ve středu jeden z klíčových zápasů o naději v nejvyšší soutěži a po prohře 0:1 s Kladnem se přiblížili sestupu. O výsledku rozhodl už úvod zápasu, v němž Lukáš Killar využil chybu obránců a dal svou první ligovou branku.

Článek

Už po 66 sekundách po dlouhém autovém vhazování Šelicha poslal hlavou míč za domácí obránce a zcela volný Killar hlavičkou k opačné tyči překonal bezmocného brankáře Drobisze. Rychle inkasovaný gól sebral domácím hráčům sebevědomí, jejich souhra viditelně skřípala a jen těžko se prosazovali přes pozornou obranu soupeře. Jediným zablýsknutím byla v 7. minutě chyba brankáře Pavlíka, který po vyběhnutí špatně vyřešil vzdušný souboj s Marešem, ale odražený míč poslal Kúdela mimo branku.

Fotbalisté Slovácka měli sice územní převahu, která ale nevedla ke koncovce. Trápení domácího týmu násobili nespokojení diváci, kteří nepřesné akce doprovázeli pískotem. Snaha o vyrovnání se drobila hlavně do osobních soubojů ve středu hřiště, jen ve 27. minutě chyběl po Marešově trestném kopu Brožíkovi krůček k tomu, aby se ve skluzu dostal k míči.

V poločasové přestávce poslal trenér Slovácka Malura do hry nejlepšího ligového střelce loňského ročníku Ivanu. Ani tato změna ale výkon domácího týmu neoživila. Pouze po hodině hry získalo Slovácko proti houževnatě bránícímu Kladnu převahu, kterou ale vyjádřilo pouze centrovanými míči do trestného území.

Hosté chytře bránili a čekali jen na chyby nervózního protivníka. Sedm minut před koncem po Kalinově protiútoku Kaciáň hlavou těsně minul branku. Slovácko se v závěru už nevzchopilo, naopak dvě minuty před koncem byl vyloučen domácí obránce Kubáň, který srazil pronikajícího Radzinevičiuse.

1. FC Slovácko - SK Kladno 0:1 (0:1)
Branka: 2. Killar. Rozhodčí: Příhoda - Chytil, Ubias. ŽK: Pavlík (Kladno). ČK: 88. Kubáň (Slovácko). Diváci: 3600.
Slovácko: Drobisz - Kubáň, Šuškavčevič, Ineman, Kaspřák - Kúdela, Němčický, Mareš (46. Ivana), Šimáček (77. Filipský) - Brožík, Görner (73. Stýskala). Trenér: Malura.
Kladno: Pavlík - Šimůnek, Farbák, Killar, Hamouz - Cigánek, Šelicha, Strnad, Kalina - Kousal (63. Kaciáň, 90. Hlava), Radzinevičius. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: