Hlavní obsah

Liberec - Zlín 2:2Zlín senzaci v Liberci neuhrál, remízu zachránil Nezmar

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Kraus 0 : 1
45. Červenka 0 : 2
78. Nezmar 1 : 2
82. Nezmar 2 : 2

LIBEREC

Dvě branky útočníka Jana Nezmara zachránily ve středu liberecké fotbalisty od šokující prohry se Zlínem. Hosté, kteří dál bojují o udržení v nejvyšší soutěži, měli na dosah senzaci, ale nedokázali udržet dvoubrankové vedení zařízené Krausem a Červenkou. Domácí totiž v 79. a 82. minutě dosáhli díky Nezmarovi alespoň na remízu, přesto si pohoršili v dostizích o titul. Pokud dnes večer Sparta vyhraje v Brně, Slovan spadne na druhé místo.

Článek

To, že Liberec čeká krušný podvečer, naznačila už první minuta utkání. Útočník Blažek se totiž hned v první minutě s natrženým stehenním svalem skácel u zlínského pokutového území a vzápětí jej musel vystřídat Kostaričan Parks. Blažek, který se blýskl brankami ve třech utkáních za sebou a v minulých dnech liberecký klub dal hlasitě najevo, že se mu nelíbí uvolnění na kvalifikační zápasy reprezentace do devatenácti let, Slovanu hodně chyběl. Stejně jako ofenzvní záložník Hodúr, jehož nepustilo do hry pochroumané koleno.

Liberec si dnes hlavně v prvním poločase vůbec nevybral svůj den a hlavně obrana nechávala aktivním hostům ze Zlína až příliš mnoho prostoru. První varování od Krause ještě domácí nebrali úplně vážně, ale ve 22. minutě po levém křídle unikl Červenka a přestože Šmahaj ideální nahrávku promáchl, dobíhající Kraus pohodlně trefil opuštěnou bránu.

S mdlými Severočechy, kteří museli otáčet i minulé domácí utkání s dalším o záchranu bojujícím týmem Příbramí, Krausova trefa hodně otřásla. Vzápětí se navíc do dalších šancí tlačili Vyskočil se Šmahajem, ale Hauzr Liberec podržel. Liberec se trápil i v ofenzivě a jediné nebezpečí vzbudila jen krásná střela Papouška, kterého ale efektním zákrokem vychytal Zlámal.

Zlín si na konec poločasu schoval ještě jeden nebezpečný výpad a Liberec ztrestal i podruhé. Červenka se pustil do dalšího sóla, na hranici pokutového území si pohrál s Brezinským a Bílkem a chladnokrevně prostřelil i Hauzra.

Liberecký kouč Lavička před druhým poločasem stáhl ze hry záložníka Ricka a nasadil beka Matulu, zatímco Papoušek se z pravé strany zálohy přesunul do jejího středu. Ale dlouhé minuty se zdálo, že ani takové změny Liberec neprobudí. Naději vzbudila až Papouškova rána z trestného kopu, kterou ale znovu vytáhl mimo tyče jistý Zlámal.

Slovan před jeho zdrcujícím závěrem nastartovala až situace ze 70. minuty, kdy po druhé žluté kartě předčasně opustil hřiště zlínský kapitán Švach. Obrana "Ševců" ztratila svého dirigenta a pod tlakem domácích se v závěru rozdrolila.

Nezmar si sice nejprve šel pro penaltu, ale po střetu se Zlámalem sudí Jára jeho pád označil za simulování. Až v 79. minutě se domácí dočkali vysněné kontaktní branky: Papouškův centr z pravé strany před Vidličkou tečoval právě Nezmar a zadělal na závěrečné drama.

Domácí vsadili na absolutní riziko a po pouhých třech minutách byli za aktivitu odměněni i podruhé. V hlavní roli byl znovu Nezmar, který po dlouhém autu střídajícího Jonáše potrestal zlínské za to, že mu deset metrů od branky nechali až příliš mnoho prostoru.

Slovan nasadil k mohutnému finiši, ale hosté už s vypětím všech sil alespoň remízu udrželi. V samém závěru nastaveného času na tom nic nebezpečnou střelou nezměnil ani domácí záložník Bílek. Zlín nakonec remízu bral, přestože byl během zápasu blízko tomu, aby po 36 zápasech ukončil čekání na výhru venku.

Slovan Liberec - Tescoma Zlín 2:2 (0:2)
Branky: 79. a 82. Nezmar - 22. Kraus, 45+2. Červenka. Rozhodčí: Jára - Zlámal, Pinkas. ŽK: Rick, Brezinský, Nezmar - Penner, Zlámal, Švach, Šmahaj. ČK: 71. Švach (ZLín). Diváci: 5857.
Liberec: Hauzr - Šinglár, Košťál, Brezinský, Janů - Papoušek, Bílek, Rick (46. Matula), Pudil (78. Jonáš) - Blažek (6. Parks), Nezmar. Trenér: Lavička.
Zlín: Zlámal - Janíček, Švach, Zúbek, Penner (65. Vidlička) - Vyskočil, Vrtělka, Dian (83. Opiela), Červenka - Šmahaj, Kraus (73. Zbožínek). Trenér: Hoftych

Reklama

Související témata: