Hlavní obsah

Liberec probrala ostrá slova o přestávce

LIBEREC

Liberec zažil šok! Obhájce titulu ve středu doma nestačil na zachraňující se Zlín. V 1. poločase byl zoufalý. Dlouho si s moravským sokem nevěděl rady ani po přestávce. Až převaha jednoho muže v poli přinesla gólové zúročení drtivého tlaku.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

„V prvním poločase byl soupeř lepší. Naše hra vůbec nebyla podle představ, souhra nefungovala,“ krčil rameny Vítězslav Lavička, trenér Liberce. Až příliš hře jeho týmu chyběl mnohdy kritizovaný dirigent Hodúr. Jeho náhradník Rick totiž vyhořel. Zcela. „Dělal co mohl. Není spravedlivé svalovat vše pouze na něj,“ chránil brazilského záložníka Lavička.

Bez okolků přiznal, že byl šokován způsobem, jak lehce se hráči Zlína dostávali do šancí. Nebýt Hauzra, mohl být náskok moravského celku v poločase klidně čtyřbrankový. Obrana Liberce totiž hořela. „Tím jsem byl nemile překvapen. Budeme naše chyby analyzovat. Ale i obránci jsou jenom lidé a chybují. Nicméně to byla bolestivá zkušenost,“ připustil Lavička.

Z výkonu po přestávce mohl mít radost. „Hráči šli v druhém poločase na doraz,“ hřálo trenéra Severočechů. Co jeho hráče tak nastartovalo? „Bylo potřeba týmem pořádně zatřást. V kabině padala hodně ostrá slova,“ netajil vyhlášený trenérský „kliďas“, že tentokrát ukázal i své přísné já. „Vyříkali jsme si všechno pěkně od plic. Protože hrát i po přestávce jako prvních pětačtyřicet minut, nemuseli jsme se na trávník ani vracet,“ říkal Jan Nezmar, který dvěma brankami srovnal. „Vážím si odpovědi hráčů,“ pokýval spokojeně hlavou Lavička.

Nebyli kompaktní 

„První poločas jsme zpackali. Do přestávky jsme hru absolutně nezvládli. Nechávali jsme Zlín rozehrávat, nedoráželi jsme jeho hráče. Nebyli jsme kompaktní,“ krčil rameny Nezmar. Přiznal, že jeho tým až příliš poznamenala absence Hodúra. „Měli jsme s Honzou Blažkem hru roztáhnout, rozbýhat se do stran. Jenže už v první minutě se Honza zranil. Pak jsme se ke hře po křídlech nedostali dostatečně ani po vyloučení Švacha,“ krčil rameny Nezmar.

Zraněním Jana Blažka se zřejmě vyřešila tahanice ohledně jeho uvolnění do národního týmu do devatenácti let pro kvalifikaci ME. „Podle první prognózy lékaře mám natržený zadní stehenní sval. Pravá noha mi při prvním sprintu zůstala v trávě, a jak jsem změnil pohyb, píchlo mi v noze. Je krutá ironie, že nepojedu ani na šampionát ani nepomohu Liberci. Lékař odhadl pauzu na šest týdnů,“ krčil rameny o berlích poskakující mladý útočník.

Ještě hůře se však cítili borci Zlína. V jejich kabině padala hodně drsná slova. Své si vyslechl zejména obránce Vidlička, který se podepsal pod oba inkasované góly Moravanů. „Naším snem bylo vyhrát. V přestávce jsme věřili,“ posteskl si Pavel Hoftych, trenér Zlína. „Když vedete o dva góly, myslíte jen na výhru. My jsme první půli zvládli excelentně. Jenže když dostanete gól hlavou po třicetimetrovém autu...,“ krčil bezradně rameny Zdeněk Zlámal, brankář Zlína, v narážce na druhý inkasovaný gól, který sebral hostům tři body.

Reklama

Související témata: