Hlavní obsah

Ostrava - Jablonec 3:0Jablonec na Bazalech prospal začátek a prohrál 0:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Metelka 1 : 0
31. Magera 2 : 0
66. Klimpl (penalta) 3 : 0

Ostravští fotbalisté pokračují v úspěšných jarních výsledcích a díky čtvrteční výhře 3:0 nad Jabloncem si připsali už šestý zápas bez porážky. Baník se na výrazný úspěch ani moc nenadřel. Soupeře snadno přehrál technickým fotbalem, který už do půle okořenili góly Metelka s Magerou. Severočeši začali hrát až po přestávce, ale to už bylo pozdě, z kopačky Klimpla naopak inkasovali ještě potřetí.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Radost fotbalistů Baníku Ostrava

Článek

Dvacet minut se soupeři jen zahřívali. Nezáživný začátek narušil Metelka, jehož střela ze střední vzdálenosti nečekaně nadskočila těsně před Špitem, který pak měl dost práce, aby míč srazil před sebe. Baník se potom ale natlačil na jabloneckou polovinu a technickým fotbalem si vymohl tlak. Kombinační hra mu první velkou možnost vynesla ve 22. minutě a také z ní hned uhodilo. Magera posunul středem hřiště míč za hostující obranu Střihavkovi, ten vypálil do tyče a odražený míč vrátil do branky Metelka.

Převaha Ostravy díky větší kreativitě ve středové řadě ještě zesílila. Vyhledávaným zakončovatelem akcí se stal aktivní Magera. Jeho hlavičku po Lukešově rohu jablonecká obrana těsně před brankovou čárou ještě odvrátila, ale následný atak už domácí útočník neomylně zakončil razantní umístěnou ránou k levé tyči. Kdyby vytáhlý hráč v závěru půle po další Lukešově výzvě z voleje nepřestřelil, mohl svůj účet ještě rozšířit.

Nevýrazný Jablonec po dvou změnách v sestavě po přestávce přece jen procitl. Aktivnější hrou se vymanil z defenzivy, ale ve chvíli, kdy zápas mohl zdramatizovat, vyhořel střelecky. Snížení měl v 65. minutě na noze střídající Vošáhlík, před kterého Buček vyrazil jedovatou ránu Petržely, ovšem ostravský brankář v kritickém momentu zneškodnil i dorážku. Ostrava vzápětí z penalty pojistila výhru. To když Mišinský protáhl z dálky Špita a dobíhajícího Mageru před odraženým míčem stáhl rukou k zemi Fukal. Klimpl z pokutového kopu nezaváhal.

V bezstarostném závěru se oba celky vrhly do útoku. Hlavně Severočeši se snažili alespoň zmírnit porážku, ale Barankův volej i s přispěním Bučka pouze zaduněl o tyč. Záhy promarnil sólo i Nulíček, který svým lobem napnul jen boční síť. Ostrava nakonec mohla vyhrát o čtyři góly, ale v poslední minutě neuvěřitelně spálil stoprocentní příležitost Metelka, který z několika kroků trefil jen tyč prázdné branky.

Baník Ostrava - Jablonec 97 3:0 (2:0)
Branky: 22. Metelka, 30. Magera, 68. Klimpl z pen. Rozhodčí: Jech - Kordula, Večeřa. ŽK: Petržela, Fukal (Jablonec). Diváci: 3497.
Ostrava: Buček - Řezník, Cigánek, Bystroň, Klimpl - Metelka, Marek, Lukeš, Čoupek (75. Mičola) - Střihavka (66. Mišinský), Magera (82. Besta). Trenér: Večeřa.
Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Fukal, Flachbart - Peškar (46. Patka), Eliáš, Baranek, Petržela - Valenta (46. Vošáhlík), Smíšek (78. Nulíček). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: