Hlavní obsah

Na charitativní běh Sparty dorazilo 700 běžců

PRAHA

Téměř sedm stovek běžců se sešlo na čtvrtečním podvečerním charitativním běhu, který pro své fanoušky uspořádalo vedení fotbalové Sparty. Do běhu se zapojili také čtyři prvoligoví fotbalisté a trenér Michal Bílek s asistentem Horstem Sieglem. Za každého účastníka Sparta věnovala dětským domovům stokorunu, takže na jejich konto přibude 67 300 korun.

Článek

Tříkilometrovou trasu v Letenských sadech si proběhli i hráči Ludovic Sylvestre, Radoslav Zabavník, Jan Rezek a Tomáš Grigar. Na autogramiádu pak dorazili také Marek Kulič a Jaromír Blažek, kteří po středečním duelu v Brně raději odpočívali. "Jsem šťastný, že jsem se mohl potkat přímo s fotbalisty. Popovídali jsme si a ještě máme jejich autogramy," liboval si dvanáctiletý Jiří Adámek. Stejně jako ostatní si odnesl i tričko Nike.

Sparta čtvrteční akcí odstartovala dlouhodobý charitativní projekt. "Bude podporovat zejména děti v dětských domovech, kterým chceme mimo jiné nabídnout sportovní vyžití a těm nejlepším i možnost zkusit hrát v mládežnických týmech Sparty," řekl mluvčí klubu Lukáš Přibyl.

Dětem nepokazila návštěvu Letné ani průtrž mračen, která provázela start běhu. "Pro děti to byl velký zážitek, běžely společně s hráči a chystají se i další akce, což je pro ně velkým lákadlem," řekla pro klubový web Michaela Bártů, zakladatelka sdružení 1.SOS, starající se o čtyřicet dětských domovů.

Sparťané byli po výhře v Brně v dobrém rozpoložení. "Pánové, je vám jasné, že vyhraju? Když do toho jdu, tak zvítězím," vykřikoval už po dopoledním tréninku Rezek. Odpoledne svá slova potvrdil: byl nejrychlejší přinejmenším mezi hráči. "Sice mě hodně dětí předběhlo, ale hlavně jsme si to užili," řekl útočník, který proměnil ve středu rozhodující penaltu. Ještě větší zájem byl o francouzského záložníka Sylvestreho, který akci okomentoval svou chabou češtinou po svém: "Dobře".

Reklama

Související témata: