Hlavní obsah

Slavia prakticky ztratila šanci na titul

PRAHA

Fotbalisté Slavie si ve čtvrtek po dlouhých 505 minutách užili pocit ze vstřeleného gólu do sítě soupeře, ale na Mladou Boleslav to nestačilo. Ironií je, že dva body ztratili vlastní brankou. Po remíze 1:1 měli určitě největší radost na Spartě a v Liberci. Ligový lídr z Letné vede tři kola před koncem o bod právě před Libercem, třetí Boleslav ztrácí na Spartu čtyři body a čtvrtá Slavia šest.

Článek

Co strahovská remíza znamená? Slavia prakticky ztratila naději na titul, Zatímco Mladá Boleslav může ještě doufat. „Šance na titul ještě žije, hraje se o devět bodů. A po příštím kole zase může být všechno jinak,“ řekl boleslavský trenér Dušan Uhrin mladší.

„Já o tom nechci vůbec polemizovat. My jsme poztráceli hodně bodů v jiných zápasech,“ uvedl kouč Slavie Karel Jarolím a narážel na fakt, že sešívaní získali z posledních šesti utkání jen tři body.

Proto ve slávistických řadách nepanovala po remíze žádná radost z prolomení střeleckého prokletí. „Zní to jako klišé, ale ten svůj gól bych okamžitě vyměnil za výhru,“ konstatoval útočník Stanislav Vlček. „Vidím to tak, že jsme si titul prohráli sami dřív. Spíš se musíme snažit bojovat o poháry, abychom je tady zachovali,“ přidal obránce Martin Latka.

Slávisté navíc měli před včerejším zápasem od vedení klubu ultimátum, že se s Boleslaví očekává pouze vítězství. „Já o žádném ultimátu nevím, tak mě klidně odvolejte,“ odpověděl trenér Jarolím novinářům na dotaz, jak bude vedení reagovat na to, že se nevyhrálo. Zápas byl hodně dramatický a jeho kvalitě rozhodně nepřispěl sudí Makovička, který tasil jednu kartu za druhou. Na každé straně udělil pět žlutých, hostům navíc chybně vyloučil Poláčka.

Pecka nešťastně zranil Suchého

„Nemyslím, že by to bylo nějak zvlášť vyhecované. Vždycky záleží, jaký rozhodčí zvolí metr a on si vybral tuhle možnost,“ řekl boleslavský kapitán Marek Matějovský, který nastoupil se zraněným kotníkem. „Ráno na tréninku před zápasem jsem si udělal lehčí výron. Musel jsem hrát s obstřikem, ale nechtěli jsme to ventilovat ven, aby se to soupeř nedozvěděl,“ vysvětlil. K výkonu sudího se nechtěli příliš vyjadřovat ani trenéři, aby se vyhnuli pokutě. „Naši hru hodně ovlivnilo vyloučení Poláčka. Byl jsem u toho blízko a červenou jsem tam určitě neviděl,“ uvedl pouze Uhrin.

Nejsmutnějším aktérem zápasu byl stoper Slavie Marek Suchý. Po střetu s Lubošem Peckou má zlomenou jařmovou kost, otřes mozku a dnes jde na operaci. Čeká ho nejméně dvouměsíční pauza. „Rozhodně v tom nebyl úmysl. Chtěl jsem si ťuknout balón hlavou, Marek byl rychlejší a já místo míče trefil jeho. Je mi moc líto, co se stalo, opravdu jsem ho nechtěl zranit,“ říkal nejlepší ligový střelec Pecka.

Slavia sice vstřelila dva góly, ale na ten průlomový Vlčkův po 505 minutách půstu nechtěně odpověděl Necid sražením míče do vlastní branky. „Mohu být spokojený s nasazením a bojovností, ale tenhle zápas jsme měli prostě vyhrát,“ posteskl si kouč Slavie Karel Jarolím. „Jsem spokojený, protože Slavia byla aktivnější a zejména po vyloučení Poláčka nás nepustila do hry,“ konstatoval kouč hostí Dušan Uhrin.

Reklama

Související témata: