Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Ostrava 2:0Mladá Boleslav porazila Ostravu 2:0 a drží se ve hře o titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Poláček 1 : 0
88. Kysela 2 : 0

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili ve 28. kole ligy Ostravu 2:0 a znovu se hlasitě přihlásili do boje o mistrovský titul. Na své vítězství se však hodně nadřeli, hosté Středočechům byli více než vyrovnaným soupeřem a kdyby nepropadli v koncovce, mohli bodovat. Domácí se střelecky prosadili na začátku a v závěru utkání.

Článek

Ostrava doplatila v Mladé Boleslavi na špatný vstup do utkání. Domácí totiž využili hned první závar před brankou Bučka v klíčové vedení, které významně ovlivnilo zbývající vývoj utkání. Po dlouhém autu z pravé strany se dostal v sedmé minutě k zakončení hlavou Pecka, ale jeho jeho střelu ještě dokázal gólman vytáhnout. Jenže míč se odrazil jen k Poláčkovi, kterému ostravští zadáci dovolili namířit znovu hlavou do sítě.

Následující minuty mohly všechno změnit, protože hosté hráli hodně ofenzivně a domácí brance hrozilo často velké nebezpečí, především pak po akcích z křídelních prostorů, které mířily na dvojici vysokých ostravských útočníků. Střihavka ale v jedenácté minutě přestřelil, Magera později prohrál tvrdý souboj s brankářem Millerem. Hodně se domácí gólman zapotil také při Mičolově průniku z levé strany.

Domácí se po čtvrthodinovém výpadku vzpamatovali, nastartovala je především Brunclíkova střela z 24. minuty, s níž měl Buček hodně práce. Od té chvíle zpřesnili Boleslavští hru ve středu hřiště a závěr poločasu byl znovu v jejich režii, ale těsně před přestávkou měl Miller co dělat, aby přízemní dělovku Lukeše z trestného kopu vyrazil alespoň na roh.

Domácí se ale nepoučili a jejich kraje i po pauze působily hodně nejistě. V 54. minutě se prohnal kolem Rajnocha dravý Střihavka, který naservíroval míč před branku Magerovi, ale ten v jasné pozici jen nastřelil tyč.

Pojistku přidal Kysela 

Domácí se pokoušeli přelstít aktivního soupeře především rychlými kombinacemi a v 60. minutě po jedné z nich měl našlápnuto do šance Kysela, ale souboj s Bučkem prohrál a ještě musel být ošetřován.

Hosté se zdáli být stále nebezpečnější a především Střihavka zaměstnával soupeřovu obranu, jenže v 62. minutě pálil vedle a krátce poté ho trenér Večeřa překvapivě stáhnul ze hřiště. Hosté se sice snažili závěr utkání zdramatizovat, ale největší šanci Mišinského sedm minut před koncem Miller vyrazil na roh.

Domácí využívali otevřenější ostravské obrany k rychlým akcím. Nejlepší ligový kanonýr Pecka se tentokrát prosadit nedokázal, jedenáct minut před koncem hlavičkoval mimo. Nakonec se ale domácí dočkali vítězné pojistky tři minuty před koncem po trefě agilního Kysely a vyprodaným stadiónem se rozběhla oslavná vlna.

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 2:0 (1:0)
Branky: 7. Poláček, 87. Kysela. Rozhodčí: Racek - Košec, Pelikán. ŽK: Rajtoral (Ostrava). Diváci: 5000 (vyprodáno).
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Brunclík (64. Dittrich), Matějovský, Abraham, Poláček (90. Holub) - Kysela, Pecka. Trenér: Uhrin.
Ostrava: Buček - Klimpl, Cigánek, Bystroň, Čoupek - Metelka (69. Rajtoral), Lukeš, Marek, Mičola - Střihavka (69. Mišinský), Magera. Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: