Hlavní obsah

Plzeň - Slovácko 2:0Plzeňský Krbeček poslal Slovácko definitivně do druhé ligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Krbeček 1 : 0
10. Krbeček 2 : 0

Fotbalisté Slovácka po sedmi sezónách sestupují z první ligy. Definitivně o tom rozhodla jejich nedělní prohra 0:2 v Plzni, jejíž vítězství hned v úvodní desetiminutovce zařídil dvěma góly útočník Tomáš Krbeček. Klub z Uherského Hradiště tak ztratil poslední teoretickou šanci na udržení, dvě kola před koncem je jeho ztráta na konkurenty už nedostižná.

Článek

Slovácko sice poslední dva zápasy na plzeňském stadiónu vyhrálo, aniž by inkasovalo branku, ale tentokrát zahájilo cestu za uchováním naděje na záchranu tím nejhorším možným způsobem. Nekoncentrovaní hosté připomínali odevzdané mužstvo smířené se svým osudem. Už ve třetí minutě neodvrátili roh Plzně, Fillo míč vrátil z velkého vápna před bránu a nehlídaný Krbeček zblízka prostřelil brankáře Fryštáka. Ten si zřejmě svoji ligovou premiéru představoval jinak.

Západočeši ve Štruncových řadech tři zápasy po sobě nevyhráli a v neděli dali rázně najevo, že chtějí špatnou sérii ukončit. Jejich úvod byl strhující, po deseti minutách se domácím povedla pohledná akce na pravé straně, Procházka si vyměnil míč s Malárem a po centru prvně jmenovaného Krbeček pohotově usměrnil míč podruhé do branky. Domácí kanonýr se letos trefil už podeváté a znovu ukázal, proč si ho všímá i trenér reprezentační jednadvacítky.

Plzeňané pak hodně z nasazeného tempa ubrali a Malcharkova šance byla na dlouhou posledním ohrožením branky hostů. Do útočení se pak nesměle pustilo i Slovácko, za které už nenastoupili zkušení hráči v čele s Drobiszem, Němčickým, Šuškavčevičem či Ivanou. Jihomoravané poprvé zahrozili po půl hodině po rohu Stýskaly, ale kapitán Ineman našel svojí hlavičkou jen pozorného brankáře Daňka. Pak pálil nad branku Racko a proti Daňkovi po rychlém úniku neuspěl ani Brožík.

Druhý poločas se svojí úrovní tomu prvnímu vůbec nepřiblížil. Západočeši vyklidili pozice na polovině soupeře, ale bez potíží zachytávali chabé výpady Slovácka. Daňka mohla v 72. minutě vystrašit snad jen přízemní rána Mareše.

Plzeň se v útoku připomněla o tři minuty později, když střídající Borek po deseti minutách pobytu na hřišti skákavou střelou nastřelil pravou tyč. Náskok nezvýšili ani Fillo s Borkem, kteří deset minut před koncem jen těsně nedosáhli na Pleškův centr. Smolař závěrečných minut Borek se svého třetího gólu v sezóně nedočkal ani v 86. minutě, když hlavičkoval tentokrát do břevna.

FC Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 2:0 (2:0)
Branky: 3. a 10. Krbeček. Rozhodčí: Jech - Filípek, Teuber. Diváci: 3805.
Plzeň: Daněk - Procházka, Zakopal, Rada, Smola - Malár (65. Borek), Trapp, Fillo, Róth (46. P. Šíma) - Malcharek, Krbeček (85. Psohlavec). Trenér: Levý.
Slovácko: Fryšták - Kaspřák, Šimáček, Ineman, Lysoněk - Kúdela (74. Němčický), Görner, Stýskala - Mareš, Racko (58. Filipský) - Brožík (58. Ondřejka). Trenér: Malura.

Reklama

Související témata: