Hlavní obsah

Kladno - Most 2:2Pešír zajistil Mostu čtvrt hodiny před koncem remízu na Kladně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Radzinevičius 1 : 0
24. Mendy 1 : 1
32. Šelicha 2 : 1
77. Pešír 2 : 2

KLADNO

Fotbalisté Mostu si v první lize připsali čtvrtou remízu za sebou. Ve 28. kole sice na Kladně dlouho prohrávali 1:2, ale útočník Pešír v 76. minutě ukončil svoje dlouhé čekání na přesný ligový zásah a zajistil severočeskému celku cenný bod. Kladenští doma nevyhráli posedmé za sebou, ale stejně jako Most si díky nedělní remíze zajistili účast i v následujícím ročníku nejvyšší soutěže.

Článek

Ani jeden z týmů ještě neměl před tímto zápasem definitivu záchrany, a tak se jako nejpravděpodobnější jevila remíza, na níž dokonce během týdne nasázeli tipující tak vysoké částky, že duel drtivá většina kanceláří stáhnula ze své nabídky. Tyto prognózy se nakonec potvrdily.

Místo očekávané opatrné podívané se ale hrál bestarostný fotbal, v němž hrál prim útok před obranami. Aktivně začali hosté, kteří zahrozili už po třech minutách, ale Gašparík zleva Pavlíka nepropálil. V 9. minutě se po centru Gašparíka odrazil balón ke Škodovi, ovšem ani jeho dalekonosná střela nenašla cíl.

A tak z první vážnější akce udeřili domácí. Litevský kanonýr Radzinevičius v 11. minutě obešel dva obránce, prokličkoval se až před Vaniaka a jeho pokus ještě před brankovou čarou dorazil Kousal. Inkasovaný gól hosty probudil a za dvě minuty mohl odpovědět Alexandre Mendy, jenže míč si v nadějné pozici příliš předkopl.

V 18. minutě Vozábal vysunul Pešíra a domácí bek Farbák se musel hodně natahovat, aby na poslední chvíli jeho střelu zblokoval. Stejný obránce zachraňoval Kladno i o pár chvil později, když z brankové čáry vykopával pokus Gašparíka. Po 25 minutách už ale byli hosté za svoji zvýšenou aktivitu odměněni: Pešír vyslal kolmicí dopředu agilního Mendyho a ten chladnokrevně mezi nohama Pavlíka srovnal.

Kladnu se vymstila pasivita 

Gól ve vlastní síti tentokrát probudil Kladenské, jenže Kousal místo druhé branky v utkání v jasné pozici nepochopitelně přestřelil. Ve 32. minutě ovšem už domácí fanoušci slavili: zhruba ze 30 metrů napřáhl Šelicha, míč těsně před Vaniakem skočil a zastavil se až v síti.

Hosté opět přidali, po příchodu z kabin sice postupně ovládli střed hřiště, ale do vážnějších šancí se nedokázali dostat. Když už se v 54. minutě prosadil po pravé straně Mendy, místo přihrávky poslal míč zbrkle do Pavlíkovy náruče.

Kladno se ve druhé půli snažilo kontrolovat vedení, ale příliš pasivní hra se mu nakonec vymstila. Čtvrt hodiny před koncem po rychlém brejku předložil střídající Jendruščák míč volnému Pešírovi a hostující útočník se poprvé od listopadu 2005 zapsal mezi ligové střelce. Vrátit náskok mohl domácím Čáp, ale sám před Vaniakem poslal míč jen do jeho náruče. Utkání tak dospělo k očekávané remíze, Kladno tak čeká na domácí výhru už šest měsíců.

SK Kladno - SIAD Most 2:2 (2:1)
Branky: 11. Kousal, 32. Šelicha - 25. A. Mendy, 76. Pešír. Rozhodčí: Královec - Hojsík, Jiřík. ŽK: Killar, Farbák (oba Kladno). Diváci: 2145.
Kladno: Pavlík - Šimůnek, Farbák, Killar, Hamouz - Cigánek (67. Čáp), Šelicha, Strnad (71. Hlava), Kalina - Kousal (64. Veleba), Radzinevičius. Trenér: Koubek.
Most: Vaniak - Prášil, Procházka, Krejčí, Zbončák - A. Mendy, Vozábal, Škoda, Gašparík (74. Trubila) - Brzezina (64. Jendruščák), Pešír (84. Macek). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: