Hlavní obsah

Teplice - Olomouc 2:2Olomouc dokázala dvakrát dotáhnout vedení Teplic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Dort 1 : 0
6. Melinho 1 : 1
58. Džeko 2 : 1
71. Schulmeister 2 : 2

TEPLICE

Hráči Teplic jen remizovali v utkání 28. kola s Olomoucí 2:2. Prohospodařili totiž hned dvakrát nadějné vedení a navíc přišli o dalšího brankáře. Slovák Belic se totiž v průběhu utkání zranil, a připojil se tak na marodce k týmové jedničce Slavíkovi. Utkání potom dochytal mladý Dvořák z teplické rezervy a právě jeho chyba stála domácí výhru.

Článek

Poklidné slunečné odpoledne se na teplických Stínadlech změnilo hned v úvodu v ofenzívní přestřelku. Již ve čtvrté minutě přiťukl na hranici šestnáctky domácí Sabou volnému Dortovi, který poslal míč k levé tyči brankáře Lovásika. Radost domácích ale trvala jen necelé dvě minuty. K exekuci trestného kopu z asi dvaadvaceti metrů se postavil olomoucký záložník Melinho a jeho oblouček přes zeď zapadl k opačné tyči, než u které stál brankář Belic.

Slovenský brankář ve službách Teplic své zaváhání zanedlouho odčinil, ale byl to také jeho poslední zákrok v zápase. Táhlý centr z levé strany našel na malém vápně domácích volného Šultése, který sice zblízka Belice nepřekonal, zato mu v následném souboji prošlápl levou nohu. Kulhající Belic se sice ještě pokusil utkání dochytat, ve 26. minutě se při marném pokusu o robinzonádu zranil ještě víc a mezi tyče musel mladý Jakub Dvořák. Letos dvacetiletému brankáři přitom v Teplicích patří post až pátého brankáře.

Po změně stran se ale domácí opět vrhli do útoku. Přímý kop Doležala v 51. minutě ještě s pomocí tyče vyboxoval Lovásik, ani další střelecký pokus Doležala o čtyři minuty později do sítě nevedl. V 58. minutě však aktivní Fenin našel kolmicí za obránce naběhnutého Džeka, který sám před brankářem nezaváhal. Pro bosenského fotbalistu to byla již třináctá letošní trefa.

Olomouc však dokázala i podruhé v zápase vyrovnat a opět u toho bylo zaváhání domácího brankáře. V 71. minutě zkusil štěstí z rohu šestnáctky Onofrej, jeho skákavá střela Dvořákovi proklouzla na tyč a odrazila se na nohu dobíhajícího Schulmeistera, který z úhlu poslal míč do sítě.

Teplice měly přesto možnost utkání potřetí zvrátit na svou stranu. V 74. minutě se po sérii krátkých přihrávek u levé postranní čáry vrhl mezi čtyři protihráče Džeko a předložil míč do úniku Jirsákovi. Ten sice zvládl udělat Lovásikovi kličku, jeho slabou střelu ale z prázdné branky odkopl dobíhající Randa. Olomouc cennou remízu v Teplicích už udržela.

FK Teplice - SK Sigma Olomouc 2:2 (1:1)
Branky: 4. Dort, 58. Džeko - 6. Melinho, 71. V. Schulmeister. Rozhodčí: Kovařík - Kordula, Večeřa. ŽK: Lukáš - Hartig. Diváci: 3950.
Teplice: Belic (26. Dvořák) - Jirsák (79. Verbíř), Lukáš, Klein, Krmaš - Doležal, Sabou, Dort, Štohanzl - Fenin (68. Dragoun), Džeko. Trenér: Bartl.
Olomouc: Lovásik - Jindřišek, Komárek, Škerle, Randa - Štěpán (66. Janotka), Rýdel, Melinho, Onofrej - Šultés (82. M. Hubník), Hartig (61. V. Schulmeister). Trenér: Petržela.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články