Hlavní obsah

Příbram - Slavia 0:2Slavia po šesti kolech vyhrála, Příbram je nad propastí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Jarolím 0 : 1
85. Hrdlička 0 : 2

PŘÍBRAM

Po šesti zápasech bez výhry se dv neděli fotbalisté Slavie Praha dočkali tříbodového zisku. Na stadiónu Na Litavce porazili brankami Jarolíma a Hrdličky Marilu Příbram 2:0. Domácí si tak ještě více zkomplikovali svou situaci v boji o udržení ligové příslušnosti. Na čtrnáctou příčku znamenající záchranu ztrácí Marila dvě kola před koncem čtyři body. Naopak vítězové zůstali v bodovém kontaktu s Mladou Boleslaví v boji o účast v Poháru UEFA.

Článek

Trenér Slavie Karel Jarolím měl hodně složitou situaci jak sestavit jedenáctku, protože mu chybělo sedm hráčů. Švento pro žluté karty, zranění Suchý, Aračič, Reiter a Černý a navíc Necid s Dočkalem, kteří odjeli s reprezentační devatenáctkou na kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. Proto se do sestavy vrátil Studík, který hrál naposledy v srpnu loňského roku v Liberci a na lavičku náhradníků usedl Jablonský z juniorky.

Příliš pohledných akcí se diváci v prvním poločase nedočkali. Hrálo se většinou ve středu hřiště, ale trochu nebezpečnější byli domácí. V sedmé minutě Šmerda vyslal z 25 metrů dělovku na hostující branku, ale těsně minul. Po dvaceti minutách Nohýnek vysunul Otepku, ale na jeho centr před brankou Jungr s Rilkem nedosáhli.

28. kolo fotbalové Gambrinus ligy
Zlín - České Budějovice2:1
Branky: 47. Zbožínek, 88. Dian - 43. Adamec.
Mladá Boleslav - Ostrava2:0
Branky: 7. Poláček, 87. Kysela.
Teplice - Olomouc2:2
Branky: 4. Dort, 58. Džeko - 6. Melinho, 71. V. Schulmeister.
Kladno - Most2:2
Branky: 11. Kousal, 32. Šelicha - 25. A. Mendy, 76. Pešír.
Jablonec - Brno0:1
Branka: 23. Zelenka.
Plzeň - Slovácko2:0
Branky: 3. a 10. Krbeček.
Příbram - Slavia0:2
Branky: 34. Jarolím, 85. Hrdlička
Sparta - Liberec14.5.

Slavia se snažila zaskočit soupeře centrovanými míči, ale ty byly buď nepřesné, nebo je s jistotou likvidoval brankář Marily Pařízek. Přesto hosté šli ve 34. minutě do vedení. Po Kalivodově rohovém kopu tvrdě vypálil Lukáš Jarolím, míč prošel chumlem hráčů a domácí Hunal ho ještě tečoval před brankovou čárou.

Druhý poločas začali aktivněji hosté. V 50. minutě Latka těsně minul, když prodloužil Kalivodův centr z rohu. O dvě minuty později Janda podklouzl v dobré pozici, když se k němu dostal míč vyboxovaný Pařízkem po centru Krajčíka, Jarolím pak z dálky přestřelil. Po hodině hry šel Vlček s Gaúchem na jediného obránce domácích, ale rozhodl se pro střelu, kterou Pařízek skvěle vyrazil.

Domácí bojovali, snažili se tlačit před branku Slavie, ale hosté v klidu hru kontrolovali a do šance hráče Marily prakticky nepustili. Na třináct minut nastoupil ke své ligové premiéře devatenáctiletý Jablonský a pět minut před koncem výhru pojistil Hrdlička. Vlček na něj poslal zpětnou přihrávku na hranici vápna a náhradník nasměroval míč po zemi k levé tyči.

Marila Příbram - Slavia Praha 0:2 (0:1)
Branky: 34. Jarolím, 85. Hrdlička. Rozhodčí: Adam - Chytil, Goňa. ŽK: Navrátil, Otepka - Latka, Janda. Diváci: 4233.
Příbram: Pařízek - Nohýnek, Navrátil, Hunal, Mácha - Lesák, Šmerda (53. Sviták), Hašek, Jung (75. Eismann) - Rilke (81. Pilík), Otepka. Trenér: Kotrba.
Slavia: M. Vorel - Krajčík, Latka, Studík (46. Hrdlička), Hubáček - Kalivoda (88. J. Vorel), L. Jarolím, Švec, Janda (77. Jablonský) - Vlček, Gaúcho. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: