Hlavní obsah

Ve Slovácku nikdo neví, co bude dál

PLZEŇ

Jedinou a hodně neradostnou jistotu mají fotbalisté Slovácka po nedělním utkání 28. kola v Plzni: sestupuji z nejvyšší soutěže. Další osud hráčů i klubu je ve hvězdách.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

„Nikdo neví, co se bude dít dál. A věřte, že i tohle hrálo v psychice hráčů roli. Těžko se perete o budoucnost, když nevíte, jestli nějaká bude,“ krčil rameny trenér Slovácka Pavel Malura po utkání v Plzni, kde jeho tým získal definitivu sestupu. „Čekám, že přijde majitel s nějakou vizí. Zatím ale skutečně jen čekám,“ posteskl si trenér, který je připraven u týmu pokračovat.

„Zažil jsem to už v osmnácti v Uherském Hradišti. Tehdy jsem si vše tolik nebral jako nyní. Je to opravdu hrozné. Mně navíc končí smlouva a vůbec nemám tušení, co se mnou bude,“ stýskal si obránce slováckého týmu Pavel Němčický.

Slovácko spadá pod společnost Fotbal Invest Group právníka Jana Řezníka, který klub získal před dvěma a půl roku. Půl roku poté, co klub kvůli korupční aféře a následnému odečtu dvanácti bodů opustil bohatý klan rodiny Valentů. Pak začaly problémy. Klubu hrozí, že nezíská profesionální licenci, a tak bude muset hrát jen MSFL. „Na Slovácku je více subjektů, které mají zájem fotbal udržet. Snad se brzy najde nějaká dohoda,“ doufal Malura.

Už včera dal šanci hráčům s perspektivou pro další sezónu. „Začali jsme chystat nový kádr. Ale ukázalo se, že při případném pokračování bez opor jen s mladými budeme zaostávat ještě více,“ tvrdil Malura. Potěšil ho devatenáctiletý debutující brankář Fryšták. „Dva rychlé góly mu paradoxně pomohly. Mohl chytat v klidu,“ mínil trenér Slovácka.

„Věřte mi, že na tuhle ligovou premiéru budu vzpomínat hodně nerad. Nechtěli jsme se vzdát ani dvě kola před koncem, ale vstoupili jsme do zápasu bez nasazení a důrazu. Góly jsme Plzni darovali,“ říkal Tomáš Fryšták, jehož možná jako jednoho z mála čeká světlejší budoucnost. Je totiž v širší nominaci „dvacítky“ na MS v Kanadě.

Reklama

Související témata: