Hlavní obsah

Uherské Hradiště bude podporovat fotbal i po sestupu z ligy

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Sestup fotbalistů Slovácka z první ligy zřejmě nebude znamenat omezení podpory, které se klubu dostává od města. Radnice nevidí důvod ke změnám současné nájemní smlouvy na stadionu, který město vlastní. Pro letošní rok již také byla schválena jediná přímá finanční podpora města v podobě peněz pro mládežnické oddíly, řekl v pondělí starosta Libor Karásek.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Moderní stadión, jehož výstavba si vyžádala přes 250 miliónů korun, město v roce 2003 pronajalo tehdejšímu klubu 1. FC Synot na deset let. Roční nájem činí symbolickou korunu. Klub ale musí hradit provoz, což každý rok představuje částku asi čtyři milióny korun. V roce 2004 klub změnil název i majitele, nájemní smlouva zůstala.

"Nevidím důvod k tomu, aby město vyvolávalo jednání o změnách ve smlouvě," poznamenal Karásek. Radnice vždy tvrdila, že smlouva je pro město výhodná.

Uherské Hradiště na fotbal každý rok také přispívá, celkem jde asi o čtyři miliony korun ročně. Určeny jsou ale výhradně pro mládežnické oddíly. "Pro letošní rok je dotace schválená. Jaký bude postup města v dalších letech, nyní nelze předjímat," uvedl Karásek.

Slovácko hrálo v první lize sedm let. Po počátečním rozkoukávání klub ještě pod jménem 1. FC Synot a se sídlem ve Starém Městě začal stoupat tabulkou vzhůru a po přestěhování do Uherského Hradiště obsadil v roce 2004 páté místo. V témže roce však s jeho ambicemi notně zamávala korupční aféra. V tomto ročníku Slovácko dokázalo zvítězit pouze ve dvou zápasech a dvě kola před koncem je jistým sestupujícím.

Reklama

Související témata: