Hlavní obsah

Nezmar: Kdybych proměnil, vývoj utkání se Spartou by byl jiný

Vstřelil gól na Spartě, přesto byl po zápase smutný. Útočník Liberce Jan Nezmar otevřel už ve 4. minutě skóre, o pět minut později mohl Spartu definitivně položit. Šanci ale neproměnil a domácí vyrovnali po trefě Matušoviče. „Moje šance byla čistá gólová, vývoj by byl jiný,“ litoval po utkání forvard Severočechů, kterému závěr zápasu znepříjemňovaly bolestivé křeče. Těsně před koncem musel být kvůli vysílení střídán trenérem Lavičkou.

Článek

Dramatický duel na Spartě neměl vítěze. Co remíza znamená pro finiš soutěže?

To kdybych věděl. Samozřejmě mi to běhá hlavou, jako každému z nás. Závěr ligy bude strašně dramatický. Jestli bude bod dobrý nebo nám přinese problémy, uvidíme až v závěru ligy.

Bude podle vás mistr známý až po třicátém kole?

Rozhodovat se bude pravděpodobně až v posledním kole. Netvrdím, že v boji o titul budou všechny týmy, ale snad tam my budeme. A snad se situace pro nás vyvine dobře.

S Libercem jste titul už získal. Tehdy jste ale bránili náskok na čele tabulky. Je velký rozdíl dohánět soupeře než bránit náskok?

V samotném závěru je každý bod náskoku velké plus. Člověk se může připravovat víc v poklidu a soustředit se na svojí hru. Teď musíme stejně tak dělat svoji práci a vyhrávat. Ale stále to nemusí znamenat, že získáme titul.

Na Spartě jste vstřelil gól, ale mohl jste po chvíli přidat další...

Moje šance byla jednou ze dvou věcí, které zápas ovlivnily. Byla to čistá gólovka, měl jsem ji proměnit. Zápas také ovlivnila zranění. Pak to pro nás už bylo hodně těžké.

Byl pro vás zápas těžší po příchodu Parkse?

To byl. Změnou organizace mi přibyly defenzivní povinnosti. Chtěli jsme zahustit střed, posílit zálohu. Já měl operovat na hrotu a pokrýt rozehrávku stoperů. Parks pak převzal mojí roli a já musel víc bránit. Bylo to pro mě náročnější a stálo to hodně sil.

V závěru jste si běžel na lavičku pro posilnění, co to bylo?

Magnesium a energetický gel, který by měl zamezit křečím. Chvíli předtím tam byla situace, kdy mě obránce při výskoku trošku kopl do odrazového svalu. Měl jsem strach, že se mi křeče budou vracet, tak jsem to rychle musel pojistit. Křeče se stejně ozvaly v závěru.

Svedl jste spoustu soubojů s Tomášem Řepkou. Před vyrovnávacím gólem jste se po vzájemném souboji na něj smál. Proč?

Tuhle situaci si neumím vybavit. Zápas jsem si celkově užíval. Takový zápas před plným stadiónem se nehraje každý den. Před plným hledištěm, o titul, vyhecovaný...

Reklama

Související témata: