Hlavní obsah

O Pohár Intertoto má zájem polovina ligových klubů

PRAHA

Osm klubů z první fotbalové ligy, tedy celá polovina nejvyšší soutěže, oficiálně potvrdilo svůj zájem startovat v letním Poháru Intertoto. Do soutěže se přihlásily Liberec, Mladá Boleslav, pražská Slavia, Teplice, Plzeň, Ostrava, Brno a Zlín. Oznámil to Českomoravský fotbalový svaz.

Článek

Českou republiku může v tradiční letní soutěži reprezentovat jediný tým, do Intertoto Cupu se z Gambrinus ligy dostane nejlépe umístěné mužstvo. První a druhé místo v lize přitom zaručují účast v předkole Ligy mistrů, třetí pozice vynese svému držiteli start v Poháru UEFA. Do něj se kvalifikuje také vítěz nebo poražený finalista Poháru ČMFS, kde je stále ve hře i Zlín.

Český zástupce byl nasazen přímo do druhého kola Intertoto Cupu, které se odehraje v termínech 7. nebo 8. června a 14. nebo 15. července. Už nyní je jisté, že narazí na vítěze duelu mužstev z Kazachstánu a Gruzie. Pokud český tým postoupí do třetího kola, utká se s řeckým klubem. Vítězové duelů v třetím kole se pak už mohou těšit na účast v Poháru UEFA.

Termíny Poháru Intertoto:
1. kolo:
23./24. června a 30. června/1. července,
2. kolo:
7./8. července a 14./15. července,
3. kolo:
21./22. července a 28./29. července.

Reklama