Hlavní obsah

Liberecký bek Šinglár si už letos nezahraje

LIBEREC

Fotbalisté Liberce budou v závěrečných dvou kolech první ligy, v nichž budou usilovat o obhajobu mistrovského titulu, postrádat obránce Petera Šinglára. Zadák slovenské reprezentace nedohrál pondělní šlágr na hřišti pražské Sparty a úterní vyšetření v nemocnici odhalilo, že souboj se svým krajanem Radoslavem Zabavníkem odnesl zlomeninou prstu na noze. Šinglár by se podle prvních odhadů mohl znovu zapojit do tréninku za šest až osm týdnů.

Článek

Šinglár po duelu na Letné, v němž Liberec remizoval 1:1 a dál na vedoucí Spartu ztrácí jeden bod, věřil, že jeho zranění nebude vážné. Dnešní kontrola však potvrdila nutnost operace; sedmadvacetiletý obránce, který z pondělního zápasu odstoupil už po 19 minutách, na ni půjde ve středu.

"Peter má dvojnásobnou otevřenou zlomeninu základního článku druhého prstu pravé nohy. Budeme ho operovat a pak jej čekají minimálně tři dny hospitalizace. Je třeba to dobře vyléčit, tedy srovnat všechny úlomky a zafixovat. Šest až osm týdnů bude trvat, než bude normálně trénovat," citovaly internetové stránky libereckého klubu týmového lékaře Pavla Buchvalda.

Mimo hru jsou i Blažek a Hodúr

Liberec tak v důležitých duelech proti Teplicím a v Mladé Boleslavi přijde o jednu z opor. Šinglár totiž vynechal pouze utkání v pátém ligovém kole, jinak v sestavě úřadujících šampionů nechyběl. Není ani jisté, zda kouč Vítězslav Lavička bude moci v závěru ligy nasadit do hry Jana Blažka a Ivana Hodúra. Oba trápí svalové zranění.

Blažek se zranil minulou středu při duelu se Zlínem hned v první minutě a zápas na Spartě vynechal, středopolař Hodúr z utkání na Letné odstoupil po 44 minutách. Zatímco talentovaný útočník Blažek stále nezačal s tréninkem a nepředpokládá se, že by se u něj situace do konce týdne mohla výrazně zlepšit, u Hodúra je situace nejasná. "U svalů je to složité, léčba je hodně individuální. Nelze říct, kdy bude hráč připraven na plnou zátěž," uvedl Buchvald.

Reklama