Hlavní obsah

Sparťanský stoper Kučera má nakročeno do belgické ligy

PRAHA

Sparťanský stoper Štěpán Kučera podle všeho už v létě zamíří na své první zahraniční angažmá. Fotbalistu, který se po návratu z hostování v Jablonci během jara natrvalo usadil v letenské základní sestavě, touží získat belgický klub FC Bruggy. Zájem belgické strany pražský klub potvrdil, ovšem ke konečným jednáním prý ještě nedošlo.

Foto: PRÁVO

Fotbalisté Sparty

Článek

Bruggy podle belgických zdrojů vidí ve dvaadvacetiletém fotbalistovi nástupce Davida Rozehnala, který klubu odvedl velmi dobré služby a později přestoupil do Paris Saint Germain. Kučerův herní vzestup tamní skauti dlouhodobě sledují a údajně jsou připraveni nabídnout Spartě dostatečně vysoké odstupné, aby na něj pražský klub přistoupil.

Sparta o zájmu o Kučeru ví, ale před koncem sezóny zatím nehodlá jeho případný odchod komentovat. "O zájmu Belgičanů víme, ke konečné dohodě ale ještě nedošlo. Písemně jsme nic neuzavřeli," řekl ve středu ČTK sparťanský mluvčí Lukáš Přibyl.

Pokud Kučera skutečně přestoupí, bude to dost neočekávaný odchod mladíka, který ještě na podzim působil na hostování v Jablonci, kam odešel loni na jaře. V Jablonci si velmi rychle vybudoval silnou pozici a během loňského roku nastoupil k 24 ligovým zápasům.

Na zimní přípravu si ho pak stáhl trenér Michal Bílek do Sparty a do Jablonce se už Kučera nevrátil. Po přeřazení Václava Drobného do rezervy je dokonce pravidelným parťákem Tomáše Řepky ve středu obrany ligového lídra.

V lize stačil Kučera nasbírat 33 zápasů, vstřelil jeden gól. Třikrát si už zahrál za reprezentační jednadvacítku a figuruje v širším výběru pro červnové ME v Nizozemsku.

Reklama

Související témata: