Hlavní obsah

Pech chce na Rallye Bohemia pojistit vedení

PRAHA

Třicátým ročníkem Bohemia Rallye pokračuje o víkendu český šampionát v automobilových soutěžích. Po třech podnicích je v čele suverénně Pech s Fordem Focus WRC, kterému však v cestě za třetím letošním prvenstvím bude stát přinejmenším sedmnáct vozů stejné specifikace.

Foto: internet

Roman Kresta bude na Rallye Bohemia útočit na čtvrté vítězství v řadě.

Článek

"Nebudu se s nikým honit o vteřiny, pojedu na jistotu, abych získal co nejvíce bodů," zůstává věrný pověsti rozvážného pilota Václav Pech, který má momentálně na čele šampionátu náskok osmatřiceti bodů před druhým Karlem Trněným.

Až pátý je s 30 body Roman Kresta. V Mladé Boleslavi hodlá útočit na čtvrté vítězství v řadě. Z prvenství se zde však radoval vždy s vozem Škoda Octavia. Nyní jede s Peugeotem 206 v barvách francouzského týmu Bozian Racing. "Ztráta je velká. Ale rozhodně se nevzdáváme, nic není ztraceno a nikde není psáno, že se situace nemůže změnit v náš prospěch. Po dvou nedokončených soutěžích budeme makat a útočit na výhru."

Singh nepřijede

Start na jubilejním ročníku soutěže v okolí Mladé Boleslavi sice odřekl úřadující světový šampión skupiny N Karamjit Singh z Malajsie, který po havárii na Kyperské rallye nestihl vůz opravit, ale ve startovní listině jsou i další hvězdná jména.

Atraktivní podívanou slibuje účast čtyřnásobného německého mistra Mathiase Kahleho se Škodou Octavií WRC, stejný vůz bude pilotovat i Argentinec Gabriel Pozzo, bývalý mistr světa skupiny N. "Někteří jezdci jsou nečekaně rychlí. Nejlépe znám Krestu. Jsem však připraven poprat se nejen s ním, ale i s ostatními. Na konci bych se rád viděl na stupních vítězů," říká Mathias Kahle.

Hlavně dojet, přeje si Kopecký

Z avizovaného startu továrního týmu v čele s piloty Auriolem a Gardemeisterem sešlo, neboť Škoda Motorsport se chystá na premiéru vozů Škoda Fabia WRC. Pikantní bude start Ladislava Křečka, jemuž bude dělat navigátora Vratislav Kulhánek, předseda představenstva Škoda Auto. Posádka má k dispozici vůz Škoda Octavia WRC Evo III.

Z tovární podpory těží také posádka Škoda Matador Teamu Jan Kopecký - Filip Schovánek. Talentované duo věří, že se mu po sérii neúspěchů podaří náročnou soutěž dokončit. "Někdy prostě taková sezóna je. Nemůže to trvat věčně, už musí přijít zlom. Smůly bylo dost. Naším prvořadým úkolem je dojet až do cíle," tvrdí Jan Kopecký.

Start na okruhu v Sosnové

Start odřekl i Slovák Cserhalmi (Ford Focus WRC). Bratři Vojtěchové budou pilotovat Peugeot 206 WRC, až dosud jezdil s tímto vozem jen Tomáš, zatímco Štěpán měl k dispozici Toyotu Corollu.

Soutěž odstartuje v pátek večerní supererzetou na okruhu v Sosnové. V sobotu a v neděli je na programu dalších dvanáct měřených úseků, celkem posádky čeká 582,14 kilometru, z čehož 203,4 jsou rychlostní speciály. Vítěz bude korunován v neděli po 14 hodině.

Reklama

Související témata: