Hlavní obsah

Horváth: Jediný cíl Sparty je titul

Fotbalisté Sparty hrají v 29. kole první ligy v Olomouci, která ale bojuje o bytí a nebytí v nejvyšší soutěži. „Sigma hraje o všechno, stejně jako my. Asi to bude hodně vyblázněné,“ myslí si před utkáním záložník pražského týmu Pavel Horváth. Sparta může v případě úspěchu a zaváhání Liberce slavit už kolo před koncem soutěže mistrovský titul.

Foto: SPORT.CZ/Petr Vlček

Pavel Horváth

Článek

Má Sparta nejlepší výchozí pozici pro zisk titulu?

Máme to jen ve svých rukách. Stačí dvakrát vyhrát a nikdo nás nepředstihne. To je jediná jistota. Nemusíme a ani nemůžeme čekat na zaváhání ostatních. Pro lidi je zajímavé, když dvě kola před koncem zůstávají ve hře o titul čtyři týmy.

Čeká vás boj v Olomouci. Ta stále hraje o záchranu...

To se nedá nic dělat. Musíme ukázat, že jsme silní a vyhrát. Sigma hraje o všechno, stejně jako my. Asi to bude hodně vyblázněné. Věřím, že když se soustředíme na obranu a vzadu udržíme nulu, minimálně jeden gól jsme schopni dát.

V čem je síla Sparty na konci sezóny?

Aktuálně v tom, že v určitých fázích zápasu dokážeme vyvinout tlak a soupeře přehrávat. Je ale potřeba, abychom ty naše přednosti ještě zvýraznili. Hlavně musíme proměnit šance.

A slabší stránky?

Někdy se nevyvarujeme hrozných chyb a soupeři je většinou trestají.

Pro Spartu hovoří i nejlepší los.

Možná to tak vypadá na papíře, ale realita může být jiná. Liga ukázala, že každý může porazit každého.

Je Sparta největší favorit?

Je to náš jediný cíl. Všichni naši soupeři mluví o tom, že by jim druhé místo stačilo. Podle mě si dělají alibi. My jsme jediní, kdo se k titulu veřejně hlásí. Věřím, že se nám to povede. Ale nesmíme zaváhat. Snad už jsme si chyby vybrali a poslední kroky zvládneme.

Kdybyste nakonec skončili druzí, zavládlo by velké zklamání?

Strašně. Mě by to moc mrzelo.

Sparta teoreticky může slavit titul už v pondělí. Pomyslel jste na to?

Radši ne.

Spartu ještě v týdnu čeká finále Poháru ČMFS. Nemůže vám to před poslední bitvou ubrat síly?

Uvidíme. Tréninky jsou už v závěru sezóny spíš regenerační, a i pohár je přece pro každého motivace. Tři zápasy zvládne každý. Chtěl bych je vyhrát, aby ta sezóna skončila parádně.

Reklama

Související témata: