Hlavní obsah

Příbram hraje na Slovácku o poslední šanci

PŘÍBRAM

Marila Příbram se drží posledním drápkem v nejvyšší domácí soutěži fotbalistů. Na Olomouc ztrácí čtyři body, na Zlín pět. Čiší z toho beznaděj... „Nemáme to ani trochu ve svých rukách, ale pořád tu je naděje,“ popsal příbramský kouč Jiří Kotrba situaci.

Článek

"Musíme vyhrát na Slovácku a potřebujeme, aby Olomouc i Zlín prohrály. Kdyby to tak v pondělí dopadlo, pak se nám vše do rukou vrátí, protože tito dva konkurenti hrají v posledním kole spolu a my hostíme Brno," ví Kotrba.

Jenže jeho tým nedává góly. Za jaro vstřelil čtyři a zvítězil jen nad Českými Budějovicemi. „Ty k nám přijely s obrovskou motivací. Museli jsme si to uhrát sami. My jsme na jaře prohráli jen s pěti nejlepšími celky podle aktuální tabulky.“

Mužstvo na tom není psychicky dobře. Je na trenérovi, aby našel způsob, jak ho pozvednout. „Samozřejmě, že jsme trénovali, hodně jsme se věnovali zakončení, což je naše slabina. Zároveň jsem se snažil, aby kluci zapomněli na fotbal, na to, o co jde. Tréninky byly hodně pestré. Kluci ze všech stran celou dobu slyšeli, že musí... Proto jsme se snažili společně dostat v myšlenkách někam jinam,“ konstatoval Kotrba.

„Jestli ta změna k něčemu bude, se ukáže v pondělí na Slovácku. Věřím, že tam gól dáme, hlavně ho ale nesmíme dostat. Otáčet zápasy prostě nedokážeme,“ přál si a obával se zároveň zkušený kouč.

Vrací se na jih

Co bude, když záchranářská mise skončí úspěchem či sestupem, trenér neřeší. „Koncentrujeme se na nejbližší zápas, dál nepřemýšlíme ani nekalkulujeme. Vůbec o ničem. Co se mne týká, pořád platí, že v Českých Budějovicích jsem přerušil smlouvu, abych pomohl Starkovi. Má dohoda s Karlem Poborským zní, že se vrátím. O tom jsem se Starkou ani nemluvil,“ odmítl spekulace o pokračování v Příbrami.

O spekulacích, jak by měly zápasy dopadnout, už vůbec nechce slyšet. „Nesmysl. Do nás se kde kdo naváží, protože to je snadné. Podezírat Starku z nějakých snah... To je nesmysl,“ říká rezolutně příbramský kouč.

„On je tak hlídaný, že si to těžko někdo umí představit. A sám si dává pozor. Vždyť v jeho situaci by každá taková chyba dala policii do rukou obrovskou zbraň. Ani žertovat o tom nechce, aby to někdo nezneužil. My si to opravdu musíme vyválčit sami na trávníku. A tak to má být,“ zdůraznil Kotrba a ještě poznamenal: „Když sestoupíme, stejně to padne na mojí hlavu. Bude se říkat, že jsem jako záchranář selhal, ale tím už se vůbec netrápím.“

Reklama

Související témata: