Hlavní obsah

Fanoušci Sparty napadli v Olomouci na nádraží kameramana

OLOMOUC

Fanoušci fotbalistů Sparty napadli v pondělí odpoledne cestou na ligové utkání v Olomouci na tamním nádraží kameramana České televize a štábu zničili kameru. Incident se stal chvíli poté, co jejich vlak dorazil na peron. Dva podezřelé násilníky na místě zadržela policie. Kvůli rizikovému utkání bylo v ulicích krajského města nasazeno na 200 policistů, během dne pak bylo předvedeno dalších pět osob.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Příznivci fotbalistů Sparty Praha

Článek

"Náš kameraman má vyražené zuby. Fanoušci se na něj vrhli bezdůvodně po příjezdu, byli opilí a šli hlavně po kameře, kterou nám rozdupali," řekla ČTK redaktorka České televize Iva Němcová. "Kolegu napadli, když kameru chránil. Je v šoku, volali jsme i záchranku," uvedla redaktorka s tím, že na nádraží v té chvíli přijelo vlakem na 150 sparťanů. Policisté včetně těžkooděnců však podle ní hlavně hlídali prostor před vlakovým nádražím.

Podle Ivo Vykopala z olomoucké policie předvedli policisté v souvislosti s pondělním utkáním celkem sedm lidí. "Dva z nich byli předvedeni v souvislosti s napadením kameramana. Vzhledem k tomu, že jim bylo v krvi naměřeno více jak promile alkoholu, byli přemístěni do protialkoholní záchytné stanice," řekl ČTK Vykopal. Mužům hrozí obvinění z výtržnictví a z ublížení na zdraví. Dalším pěti předvedeným fanouškům hrozí za narušení veřejného pořádku přestupkové řízení.

Bezpečnost v ulicích města střežilo na 200 policistů včetně posil ze severomoravského kraje. Společně s nimi bylo podle mluvčí policie Jitky Dolejšové nasazeno i na 40 strážníků.

Souboje se Spartou patří k nejrizikovějším zápasům sezóny nejen pro policii, ale i pro pořadatele, kteří v pondělí rovněž posílili nad rámec běžných opatření své síly. Podle bezpečnostního referenta olomouckého klubu Milana Zapletala střežilo zápas na 120 pořadatelů, což je zhruba o třetinu více než při běžných utkáních.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články