Hlavní obsah

Slavia - Zlín 2:1Slavia se šťastnou výhrou se Zlínem posunula na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Kraus 0 : 1
77. Kalivoda 1 : 1
89. Kalivoda 2 : 1

PRAHA

Až v závěru zápasu vydřeli fotbalisté Slavie Praha ve 29. kole první ligy těsné vítězství 2:1 Tescomou Zlín. Hosté, kteří hráli od 26. minuty bez vyloučeného brankáře Zlámala, vedli brankou Krause, tři body a naději na Pohár UEFA zajistil domácím dvěma góly střídající záložník David Kalivoda. Šťastnou výhrou se Slavia díky lepšímu skóre posunula v tabulce před Mladou Boleslav na třetí místo.

Článek

Domácímu kouči stále chyběli zranění Suchý, Reiter, Aračič, Černý, Studík a dvojice reprezentantů do 19 let Necid s Dočkalem. Přesto "sešívaní" začali velkým náporem a již v šesté minutě si Vlček ve vápně zpracoval autové vhazování a tvrdou ranou trefil pravou tyč. Domácí se tlačili před branku hostů a ti hned od počátku prakticky jen odkopy do středu hřiště hasili nebezpečí. V deváté minutě Jarolím vysunul Šventa, jeho centr pouštěl Vlček šikovně Jandovi, ale obrana Zlína jej zblokovala. Následnou střelu Krajčíka z hranice pokutového území Zlámal kryl.

Domácí sevřeli Zlín před vlastní šestnáctku a po Hrdličkově ráně se marně natahoval brankář Zlámal, naštěstí pro něj šel míč těsně vedle. Hrálo se téměř jen na jedné polovině a hosté spoléhali jen ojedinělé brejky. Ve 25. minutě poslal téměř z poloviny hřiště přímý kop Penner do vápna, domácí obrana zapomněla na Švacha, ale s jeho hlavičku stačil Vorel s jistotou zlikvidovat. O minutu později hostující obrana nezareagovala na kolmou přihrávku a Gaúcho se řítil sám na branku. Zlámal vyběhl daleko před pokutové území a brazilského útočníka srazil, za což vzápětí po červené kartě putoval předčasně do kabiny.

V koncovce však domácí tápali. Jarolím a Hrdlička z dálky mířili vedle, ve 40. minutě Vlček přestřelil z deseti metrů a Gaúchovu hlavičku chytil Kořínek. Zlínský náhradník se vyznamenal v poslední minutě poločasu když po Hrdličkově střele vytáhl odražený míč skvělým zákrokem.

Kraus zmrazil diváky

Domácí diváky ale doslova zmrazil šest minut po poločase Kraus. Opiela zprava špatně odcentroval, v pokutovém území byl jen brankář Vorel, který si v pohodě došel pro míč, ale vypadl mu z rukou a dobíhající Kraus už měl lehkou pozici trefit zcela prázdnou domácí branku.

Přestože domácí měli početní převahu, do tak silného tlaku jako v prvním poločase se nedostali. V 57. minutě Gaúchovu hlavičku vytáhl na roh Kořínek, ale za dalších sedm minut měl na kopačce druhou branku Zlína Opiela, ale po úniku a centru Červenky sám před Vorlem přestřelil. Z osmnácti metrů na druhé straně znovu minul Hrdlička a dobře kopnutý trestný kop Costy skončil jen na horní síti zlínské branky.

Poslední střídání dokonale vyšlo slávistickému trenéru Jarolímovi. V 76. minutě poslal na trávník Kalivodu a o minutu později mu pohotově do běhu přistrčil míč Costa a domácí středopolař s pomocí tyče propálil Kořínka. Když se již zdálo, že souboj skončí smírně rozhodl Kalivoda prudkou umístěnou střelou z deseti metrů, takže hosté prodloužili sérii zápasů bez výhry na hřištích soupeře již na 37 zápasů.

Slavia Praha - Tescoma Zlín 2:1 (0:0)
Branky: 77. a 89. Kalivoda - 51. Kraus. Rozhodčí: Královec - Večeřa, Gallo. ŽK: Penner. ČK: 26. Zlámal. Diváci: 3086.
Slavia: M. Vorel - Krajčík, Latka, Švec, Hubáček - Janda (46. Costa), L. Jarolím, Hrdlička (76. Kalivoda), Švento (57. Jablonský) - Vlček, Gaúcho. Trenér: K. Jarolím.
Zlín: Zlámal - Vidlička, Švach, Zbožínek, Penner - Kraus, Opiela (80. Vyskočil), Vrtělka, Červenka - Šmahaj (60. Zúbek), Žůrek (28. Kořínek). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice