Hlavní obsah

Brno - Kladno 1:0Brno po dvou domácích prohrách vydřelo výhru s Kladnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
76. Vrána 1 : 0

BRNO

Fotbalisté Brna po předchozích dvou prohrách na domácí půdě se v pondělí dočkali tříbodového zisku, když v duelu 29. kola první ligy zdolali Kladno 1:0 díky brance střídajícího útočníka Pavla Vrány. Ten se prosadil v 76. minutě, když na hřišti pobýval pouhých šest minut.

Článek

Oba týmy mají řadu zraněných a potrestaných hráčů, takže trenéři museli v sestavách hodně improvizovat. Domácímu Mazurovi z toho vyšlo ofenzivně laděné složení a poprvé v letošní sezóně od začátku nastoupili společně zkušení útočníci Zelenka, Wagner a Pacanda. Brno se také hned nastěhovalo před šestnáctku Kladna a jeho brankář Pavlík si nemohl stěžovat na nedostatek práce.

Už ve čtvrté minutě musel boxoval nepříjemný centr Pacandy a v šesté minutě až nadvakrát chytil jeho tvrdou ránu ze dvaceti metrů. O dvě minuty později si Pacanda narazil míč se Zelenkou a Pavlík měl štěstí, že Brňan v běhu netrefil dobře míč. Pacandovu střeleckou výzvu přijali Kalouda a Mezlík, ale ani jejich technické střely Pavlíka nepřekvapily. Ve dvacáté minutě dostala Mazurova už tak oslabená sestava další ránu pod pás, na nosítkách opustil trávník další stálý člen základní jedenáctky a reprezentant do 21 let Holek.

S jeho odchodem tlak domácích zeslábl a hosté se dostali v několika střelám z dálky. Do sedla vrátil domácí ve 41. minutě zbytečným vyloučením Strnad, který udeřil rukou Zelenku a bez předchozího napomínání uviděl červenou kartu. Hned dvě minuty nato přiťukl Pacanda do pokutového území Kladna míč Chlupovi a střela rozvlnila Pavlíkovu boční síť.

Bureš zlikvidoval Cigánkovi sólo 

Hned nato pálil tvrdě, ale nad branku Wagner. Paradoxně v době druhé brněnské zteče se zrodila největší šance poločasu na druhé straně hřiště. Po rychlém brejku hostů šel Cigánek zboku sám na Bureše, který jeho tvrdou, ale špatně umístěnou střelu, vykopl nohama.

Po zahájení druhé půle čekali domácí příznivci na přesilovkový zámek pět minut. Zavelel k němu Wagner únikem po pravém křídle a zpětnou přihrávkou na Pacandu. Jeho dělovku ale Pavlík vyboxoval na roh. V 52. minutě naopak po levé straně dravě pronikl Besta, jenže jeho centr ve výborné pozici Mezlík zblízka místo přímé střely jen hlavičkoval zpět před kladenskou branku.

Střídající Vrána se stal hrdinou 

Pak musel Pavlík na zem při Pacandově jedovaté ráně k tyči a v 55. minutě naopak z pod břevna vytáhl Kaloudovu bombu. Hosté odolávali tlaku jen s velkými obtížemi, ale v 61. minutě jim opět vyšel rychlý brejk. Domácí brankář Bureš s krkolomným skokem likvidoval střelu Williamse a dorážku Kousala.

Klíčový okamžik přišel dvacet minut před koncem zápasu. Dobře hrajícího, ale již vyčerpaného Pacandu vystřídal Vrána a stal se hrdinou domácích tribun. V 76. minutě Kladno sice Chlupův roh odvrátilo, ale Besta vrátil míč do "ohně" a ve skrumáži se nejlépe orientoval právě Vrána, který zblízka poslal míč pod břevno.

Z Brňanů spadl velký balvan a závěr zápasu hlídali těsně vedení. Hostující kouč Miroslav Koubek se v závěru pokusil o zázrak dvojím střídáním, jenže jeho mužstvo na zvrat nemělo sílu ani čas. Střídající Pončák jen v nastaveném čase vyslal na Bureše hlavičku, kterou brněnský brankář kontroloval.

1. FC Brno - SK Kladno 1:0 (0:0)
Branka: 76. Vrána. Rozhodčí: Kovařík - Kordula, Novák. ŽK: Strnad, Cigánek. ČK: 41. Strnad (všichni Kladno). Diváci: 2750.
Brno: Bureš - Siegl, Trousil, Pavlík - Mezlík (75. Večeřa), Holek (22. Chlup), Pacanda (70. Vrána), Kalouda, Besta - Zelenka, Wagner. Trenér: Mazura.
Kladno: Pavlík - Williams, Šimůnek, Strnad, Hamouz - Cigánek (90. Pončák), Šelicha, Hlava, Čáp (90. Drozd) - Kousal (75. Veleba), Radzinevičius. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice