Hlavní obsah

Plzeň - Jablonec 1:0Viktoria Plzeň po čtyřech letech zdolala Jablonec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
82. Fillo 1 : 0

PLZEŇ

Fotbalisté Viktorie Plzeň v pondělí porazili Jablonec poprvé po čtyřech letech. O výhru 1:0 se postaral osm minut před koncem Fillo a oplatil tak hostům vyřazení z poháru. Hosté si v každém z poločasů vypracovali brankovou příležitost, plzeňský gólman Daněk ale vytáhl dva bravurní zákroky.

Článek

Soupeřům už prakticky o nic nešlo, a tak od úvodního hvizdu předváděli hru zaměřenou na útok. Začátek patřil hostům, kteří ovládli střed pole a v 16. minutě mohli dokonce gólově udeřit: Smíšek si na hranici šestnáctky narazil míč s hbitým Zeherem a postupoval zprava sám na Daňka. Brankář Viktorie ale jeho pokus pohotově vyrazil.

Poté ukázali svou sílu také domácí. Po sérii nedůsledností jablonecké defenzivy se ke střele dostal Procházka, jeho prudký pokus ale mířil pouze do náruče brankáře Špita. Hostující obrana byla zranitelná především po stranách, a tak se ji domácí snažili překonat centry. Výšková převaha hostujících stoperů je ale k zakončení nepustila. V závěru první půle ztratila hra na plynulosti a žádná šance tedy nepřibyla.

Druhé dějství zahájili aktivněji domácí a Špit jen s vypětím všech sil vytěsnil Borkovu dalekonosnou střelu mimo tři tyče. Za chvíli Fillo přiťukl po rychlém protiútpku míč Trappovi, jeho rána z voleje však mířila nad branku. Jablonec se už soustředil na defenzívu a v útočné fázi hrozil pouze ze standardních situací. Jednu z nich zakroutil Flachbart v 72. minutě přesně na hlavu Fukala, jehož hlavičku směřující pod břevno však Daněk reflexivně vyrazil.

Pak už se pasivně hrající hosté dostali pod drtivý tlak. Zmatky před Špitem mohl potrestat Krbeček, jeho střela bez přípravy ale minula branku. O minutu později se po sérii povedených přihrávek dostal ke střele z pravé strany Trapp a technickým pokusem jen těsně minul levou tyč. Nápor korunoval v 82. minutě Fillo, když zužitkoval ideální přihrávku Trappa a s pomocí teče jabloneckého hráče prostřelil Špita.

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 97 1:0 (0:0)
Branka: 82. Fillo. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Handlíř. ŽK: Malcharek, Borek - Flachbart, Šísler. Diváci: 3749.
Plzeň: Daněk - V. Procházka, Rada, Zakopal, Smola - Malcharek (73. Malár), Trapp, M. Jarolím (62. Psohlavec), Borek (77. Šíma) - Fillo, T. Krbeček. Trenér: Levý.
Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Fukal, Flachbart - Peškar (66. Šisler), Eliáš, Svátek, Petržela - Zeher (74. Weber), Smíšek. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: