Hlavní obsah

Most - Ml.Boleslav 1:1Mladá Boleslav získala v Mostě jen bod a titul už nezíská

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Prášil 1 : 0
61. Kysela 1 : 1

Remíza 1:1 v Mostě připravila fotbalisty Mladé Boleslavi o šanci získat ligový titul. Úřadující vicemistr klesl po pondělním předposledním utkání sezóny na čtvrté místo za Slavii vinou horšího skóre, navíc má s pražským týmem i horší bilanci vzájemných zápasů, která rozhoduje v konečné tabulce. Most navíc nad favoritem vedl díky brance Prášila, po změně stran zařídil pro Středočechy remízu Kysela.

Článek

Domácí se sice museli vyrovnat s absencí kapitána Pikla, ale do Mladé Boleslavi se pustili hodně odvážně. Ve 13. minutě se míč po závaru v šestnáctce Boleslavi odrazil k Brzezinovi, jehož křížnou střelu brankář Miller stihl vyrazit. O dvě minuty později Brzezina po rychlé kombinační akci před šestnáctkou napálil míč, ale brankář si nadvakrát opět poradil. Po takřka totožné akci ve 23. minutě se ale opřel do míče Mendy, jeho střela se od jednoho z obránců odrazila k Prášilovi, který míč s pomocí pravé tyče poslal do sítě.

Boleslav, hrající stále o ligový titul, se do šancí začala dostávat až před přestávkou. Ve 34. minutě našel centr z pravé strany Kyselu, jehož hlavičku Vaniak stihl reflexivně vyrazit. Domácí brankář si vzápětí stihl poradit i s Palátovým pokusem.

Po změně stran zajímavých momentů přibylo. V 55. minutě přerušil rodící se brejk Boleslavi Vozábal jen úmyslnou rukou a přestože již jednu žlutou kartu měl, vyloučen nebyl. Namísto toho se karetního trestu dočkal jen vehementně protestující Abraham. Vozábal ihned po tomto incidentu zamířil na střídačku a nahradil jen Boutasgount. Střídající hráč se ale hned nato nechal uprostřed hřiště obrat o míč Dittrichem, který naservíroval míč nabíhajícímu Peckovi, ale nejlepší kanonýr v souboji s Vaniakem nerozšířil letošní šestnáctibrankovou sbírku. V 61. minutě se ale Vaniak už mohl jen dívat, jak se do jeho sítě snáší chytrá hlavička Kysely.

Vyrovnávací gól odstartoval pětiminutovku hektického fotbalu, během níž se hra přelévala z jedné strany na druhou. Dvě minuty poté Vaniak při odkopu trefil jen Peckův skluz a mohl být rád, že odražený míč skončil mimo branku. Z protiútoku se poté dostal do velké šance mostecký Trubila, který uháněl sám na Millera, ale nastřelil jen jeho ruce. Následná slabá dorážka již našla na brankové čáře jen dvojici obránců. Za další minutu potom se Zbončák prohnal pro změnu po levé straně, ale sám před Millerem také selhal.

Boleslav potřebovala vyhrát a začala se tlačit dopředu. Prvním náznakem rostoucího náporu byl další nebezpečný pokus Kysely, ale tempo hry pak začalo v úmorném vedru opět uvadat. I kvůli řadě nepřesností se hosté dokázali do konce utkání dostat jen do jediné šance. Ve 83. minutě s ní ale Matějovský sám před Vaniakem naložil špatně, po Abrahamově krásném pasu do levého křídla nedokázal přehodit Vaniaka.

FK SIAD Most - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:0)
Branka: 23. Prášil - 61. Kysela. Rozhodčí: Kocian - Slavík, Kujáň. ŽK: Vozábal, Zbončák - Kopic, Abraham. Diváci 4132.
Most: Vaniak - Prášil, Suchý, Procházka, Krejčí - Mendy, Škoda, Vozábal (57. Boutasgount), Trubila, Gašparík (59. Zbončák) - Brzezina (74. Štípek). Trenér: Ščasný.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Brunclík (46. Dittrich), Abraham, Matějovský, Poláček (85. Sedláček) - Pecka (84. Holub), Kysela. Trenér: Uhrin.

Reklama

Související témata: