Hlavní obsah

Liberec je odhodlaný bojovat o titul do posledního dechu

David KadlecSport.cz

Liberec při svém souboji na dálku s pražskou Spartou o ligový trůn přivítal v pondělí na svém hřišti Teplice. Oba týmy měly pro zranění a tresty problémy s poskládáním sestav. Libereckým se podařilo dát dohromady špílmachra Hodúra a ten se brankou podílel na vítězství 2:0. Před posledním kolem však Liberec zaostává za pražským celkem stále o jeden bod a svůj osud tak nedrží pevně ve svých rukách.

Článek

„Tentokrát nám standardní situace vyšly, dali jsme z nich dva nádherné góly,“ řekl po utkání spokojený střelec druhé branky domácích Brezinský. „Hodně rohové kopy trénujeme a toto byla odměna,“ dodal. „Na podzim jsme v Teplicích prohráli právě díky neuhlídaným standardkám soupeře, tentokrát se štěstí přiklonilo na naší stranu,“ zavzpomínal kouč Liberce Vítězslav Lavička. „Jsem rád, že jsme dokázali uspět i přesto, že jsme měli stejně jako soupeř problémy s poskládáním mužstva,“ radoval se domácí lodivod.

V brance Teplic musel mimo jiné kvůli zraněním svých kolegů Belice a Slavíka opět zaskakovat Dvořák, který jinak chytá v třetiligové rezervě. „Přijeli jsme do Liberce uhrát co možná nejlepší výsledek, ale celý týden jsme řešili problémy se sestavou,“ postěžoval si po utkání kouč Teplic Bartl. „Je nutné říct, že domácí zvítězili zaslouženě,“ dodal objektivně.

Druhá půle už nebyla ze strany Severočechů tolik aktivní. „Síly nám nedocházely. Hráli jsme ze zabezpečené obrany a čekali na chybu soupeře,“ odmítl přičítat změnu charakteru hry fyzickému fondu Brezinský. „Zápas byl pro hráče díky velkému teplu hodně náročný,“ přiznal trenér domácích. Přesto se lidé na stadiónu nenudili, přestávku jim zpestřila dokonce právoplatná svatba, kterou klub uspořádal ve spolupráci s městskou radnicí. „Gratuluji novomanželům ke šťastnému životnímu kroku. Divácká kulisa byla výtečná nejen dnes, ale během celé sezóny,“ pochválil domácí fanoušky Lavička.

Klíč k tabulkové tajence

Liberci v boji o titul stačí uhrát v posledním kole remízu v Boleslavi, pokud Sparta doma prohraje s Mostem. Když ovšem Slavia zvítězí v Českých Budějovicích a Mladá Boleslav porazí Liberec, budou mít tyto tři týmy shodně 58 bodů. Na základě dalších kritérií se potom seřadí takto: 2. Slavia, 3. Mladá Boleslav a 4. Liberec.

Na Letnou zavítá v posledním ligovém kole stejně jako před rokem tým, jejž vede její bývalý trenér. V minulé sezóně na Spartě zachránil Plzeň v první lize František Straka, letos se zde představí Most pod vedením Zdeňka Ščasného. „Sparta už svou šanci nepustí, přesto jsem pyšný na tým, za který hraji,“ řekl po utkání zklamaným hlasem střelec první liberecké branky Ivan Hodúr.

Stejně jako v loňském roce i tentokrát o mnohém rozhodne přímý souboj Mladé Boleslavi s Libercem. Rozdíl je ovšem v tabulkovém postavení soupeřů - Severočeši v minulé sezóně již doma pouze dohrávali sezónu s jistotou titulu v kapse, Mladá Boleslav díky Kuličovi vybojovala druhou příčku v konečné tabulce. Změnou je také to, že tentokrát bude mít výhodu domácího prostředí Boleslav. „Dokud  budeme mít šanci titul získat, budeme o něj bojovat do posledního dechu,“ prohlásil rezolutně kouč Lavička.

Reklama

Související témata: