Hlavní obsah

Kysela: Remíza je málo, sebrala nám titul

Pasivita v prvním poločase pondělního utkání v Mostu připravila fotbalisty Mladé Boleslavi o uchování naděje na získání titulu. Středočeši nakonec vydřeli na půdě soupeře remízu 1:1 a příští týden se budou snažit urvat alespoň druhé místo. „Doma hrajeme dobrý fotbal a jsme silní na to, abychom to dokázali,“ věří Jan Kysela, jenž zajistil vyrovnání v Mostě.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Mladoboleslavský Jan Kysela (vlevo).

Článek

Vyrovnávacím gólem ve druhém poločase jste fotbalistům Mladé Boleslavi zachránil aspoň bod na hřišti v Mostu. Co říkáte na výsledek 1:1?

Z tohoto zápasu nejsem vůbec nadšený. Remíza je v naší situaci, kdy jsme pro uhájení naděje na titul potřebovali vyhrát, málo. Doplatili jsme na pasivitu v první půli. Teprve po obrátce jsme začali hrát svoji hru, dostávali jsme se do šancí a vytvořili jsme si několik dalších slibných akcí, které jsme nedotáhli do konce. Dohánění jednogólové ztráty nás ale stálo spoustu sil.

Byl to váš pátý gól v sezóně. Jak jste spokojen se svou produktivitou?

Jsem rád, že v poslední době nastupuji pravidelně, ale na osobní statistiky nehledím. Víc by mě těšilo, kdyby skóroval někdo jiný a odvezli jsme si tři body.

Jaká byla atmosféra v kabině o přestávce?

Trenér nám domluvil, protože jsme neplnili pokyny. Ale postupně jsme se zlepšili.

Věřili jste i za nepříznivého stavu v tříbodový obrat?

Já osobně ano. Hlavně po srovnání stavu jsme k tomu měli blízko. Párkrát jsme soupeři sebrali míč ve středu hřiště a šli do přečíslení.

Mrzela vás hodně neproměněná příležitost ze 68. minuty?

Ocitl jsem se v dobré pozici, ale protihráče jsem měl kousek od sebe a bylo těžké zakončit. Vaniak tu ránu chytil.

Mladá Boleslav vypadává ze hry o mistrovský titul. Cítíte velké zklamání?

Určitě je nám to líto, ale bohužel se to nepodařilo. Na Spartu ztrácíme čtyři body. S tím už nic neuděláme. Doufal jsem, že se rozhodne až v posledním kole. Je škoda, že se nás boj o první místo už netýká. Ale budeme bojovat až do konce.

Můžete skončit druzí, nebo také až čtvrtí. Co vy na to?

Prioritou je porazit Liberec. I druhá příčka by nakonec byla super. Doma hrajeme dobrý fotbal a jsme silní na to, abychom to dokázali. Během týdne se jistě dáme do kupy a snad nám pomohou i diváci.

Reklama

Související témata: