Hlavní obsah

Drobný se Šimákem se vracejí do prvního týmu Sparty

Jan Šimák a Václav Drobný se vracejí do prvoligového kádru Sparty Praha na poslední dva zápasy sezóny. Oba fotbalisté už se staronovými spoluhráči absolvovali společný trénink a budou k dispozici pro čtvrteční finále Poháru ČMFS. ČTK to potvrdil sparťanský mluvčí Lukáš Přibyl.

Foto: čtk

Jan Šimák v dresu Sparty (vlevo)

Článek

Trenér Michal Bílek k očekávanému kroku sáhl kvůli tomu, že z různých důvodů bude postrádat několik hráčů. Už nyní jsou na marodce Michal Kadlec, Tomáš Kóňa a Miroslav Slepička, v Olomouci v pondělí chyběl kvůli nataženým břišním svalům také Daniel Kolář.

Potíže se zraněnou rukou má stoper Štěpán Kučera, který má zlomenou zápěstní kůstku, zdravotní problémy má také Juraj Ančic. Ve čtvrtečním pohárovém finále sice mohou ještě nastoupit Tomáš Řepka a Luboš Hušek, ale oba pak budou chybět kvůli trestu za žluté karty v pondělním 30. kole proti Mostu.

Sparta má sice nejširší kádr ze všech prvoligových týmů, ale už i ona musela sáhnout do třetiligové rezervy. V Olomouci seděl na lavičce mezi náhradník Michal Zelenka, nyní došla řada na dva hříšníky, které kouč Bílek vyřadil z týmu počátkem dubna po prohře ve Zlíně. Nebylo to prý tehdy pouze kvůli jednomu výkonu, ale kvůli dlouhodobějším potížím.

Oba měli během své třetiligové "kariéry" zdravotní problémy, Šimák vstřelil za béčko v ČFL dvě branky.

Reklama

Související témata: