Hlavní obsah

Trenér Hoftych povede fotbalisty Zlína i v příští sezóně

ZLÍN

Trenér Pavel Hoftych povede fotbalisty Tescomy Zlín i v příštím ligovém ročníku. Čtyřicetiletý kouč převzal mužstvo na podzim po čtrnáctém kole, kdy vystřídal Petra Uličného, a smlouvu měl do konce sezóny. Poté, co se klub kolo před koncem první ligy navzdory pondělní porážce na hřišti Slavie zachránil, rozhodlo se vedení pro pokračování spolupráce.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Ve smlouvě měl klauzuli o opci v případě záchrany. Svůj úkol splnil a smlouvu jsme mu o rok prodloužili," řekl ČTK ředitel zlínského klubu Ladislav Minář.

Hoftych se vrátil na podzim do Zlína ze Slovácka, kde působil v roli asistenta. Tým byl v té době na předposledním místě v ligové tabulce, ale ještě ve zbývajících třech kolech před zimní pauzou se mu povedlo udělat významný krok k udržení mezi elitou.

Nejprve sice Zlín prohrál v Olomouci 0:3, pak ale porazil doma stejným poměrem Brno a na Slovácku uhrál bezbrankovou remízu. "Závěr podzimu byl důležitým odrazovým můstkem k záchraně. Hlavně se podařilo dát tým dohromady psychicky," uvedl Hoftych.

Kádr Zlína opustí po sezóně brankář Zdeněk Zlámal, kterého si stáhne zpět Sparta. V týmu hostují také obránce Miloslav Penner a středopolař Michal Dian, o jejichž osudu se teprve rozhodne.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články