Hlavní obsah

Uhrin ještě v Boleslavi neprodloužil smlouvu, má více nabídek

MLADÁ BOLESLAV

Mezi fotbalové kluby, které mohou vstoupit do nové prvoligové sezóny s novým trenérem, patří stále i Mladá Boleslav. Trenér Dušan Uhrin dosud nepotvrdil své setrvání ve středočeském klubu a podle zákulisních informací má namířeno do rumunského týmu Politechnika Temešvár. Trenér ale tvrdí, že nabídek k angažmá má stále několik, přičemž jedna z nich je i od současného zaměstnavatele.

Článek

Uhrin působí v Mladé Boleslavi od října 2004 a má za sebou úspěšné období. V první sezóně dokázal ligového nováčka zachránit, přestože tým přebíral po nevydařeném vstupu na posledním místě. V dalších sezónách už ambiciózní klub dostal do pohárové Evropy, loni Středočeši vybojovali druhé místo a stejného umístění mohou dosáhnout i nyní. V paměti zůstane jejich cesta kvalifikací Ligy mistrů i Pohárem UEFA, především pak vyřazení Olympique Marseille.

Devětatřicetiletý kouč zatím nechce o své budoucnosti příliš mluvit, jeho tým má před sebou klíčový zápas sezóny. Smlouvu v Rumunsku, jak se spekuluje, prý však rozhodně zatím nepodepsal. "Nabídek mám několik včetně Mladé Boleslavi, ale budu se tím zabývat až po skončení sezóny. Máme před sebou ještě důležité utkání," řekl ČTK kouč. Podobně mluví i klubové vedení. "Už jsme o tom dříve mluvili, ale nic uzavřeno není," prohlásil sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Vrátí se Hřebík?

O případných nástupcích Uhrina se zatím také jen spekuluje. Jedním z kandidátů by údajně mohl být i Jaroslav Hřebík, o kterého se prý uchází také Liberec. Vyloučeno není údajně ani to, že si Uhrin pouze vymění místo s Vítězslavem Lavičkou, nynějším trenérem Severočechů.

Uhrin vedl Mladou Boleslav dosud do 80 ligových utkání, ve 37 z nich jeho svěřenci vyhráli, 19 prohráli. O Temešváru se spekulovalo v českém tisku už v březnu, ale tehdy Uhrin tvrdil, že informace o jednání s Rumuny nejsou pravdivé. Před třemi týdny ale o jeho chystaném příchodu znovu informoval rumunský tisk.

Reklama

Související témata: