Hlavní obsah

Trenér Rada u fotbalistů Jablonce skončí

Trenér Petr Rada nebude pokračovat u fotbalistů Jablonce. Vedení severočeského klubu v neděli na svých internetových stránkách oznámilo, že po vzájemné dohodě s osmačtyřicetiletým koučem neprodlouží smlouvu. Rada své čtyřleté jablonecké angažmá zakončí v pondělí v posledním ligovém kole proti Slovácku, o jeho nástupci se rozhodne po skončení sezóny.

Foto: archiv

Petr Rada

Článek

"S Petrem Radou jsme se dohodli na tom, že smlouvu neprodloužíme. Spolu s ním končí i asistent trenéra Zdeněk Klucký," uvedl generální ředitel FK Jablonec 97 Petr Flodrman.

Rada tak z Jablonce odchází navzdory tomu, že s ním díky postupu do finále domácího poháru vybojoval účast v příštím ročníku Poháru UEFA. "Je třeba analyzovat, zda po čtyřech letech spolupráce nejsou vztahy již "omleté", zda nejsem pro hráče okoukaný a zda jim mám stále co dát. Je lepší odejít na vrcholu a nečekat, až vás vyhodí, což se může třeba za dva měsíce stát," vysvětlil kouč důvody ukončení svého jabloneckého angažmá.

Vrchol kariéry 

Čtyři roky u severočeského týmu považuje za jeden z vrcholů dosavadní trenérské kariéry. "Byl jsem v Jablonci spokojen, jsou zde dobří lidé, kteří klub řídi velmi dobře. I fanoušci jsou klubu příznivě nakloněni. Lepší klima než v Jablonci jsem dosud nikde jinde nezažil a myslím, že takové má málokterý klub u nás," stojí v Radově prohlášení.

"Samozřejmě i kvůli fandům bych zde zůstal co nejdéle, ale na druhou stranu se na věc musím podívat i reálně. Neodchází se mi lehce, bude to jistě smutné loučení," prohlásil bývalý kouč Slavie a Teplic a nynější asistent u reprezentace.

O Radově nástupci se podle jabloneckého vedení začne jednat po posledním ligovém kole. "Nějakou představu máme, ale čekáme na skončení ligy," uvedl Flodrman. "Rozhodne se v nejbližší době, alternativ je několik," řekl ČTK. V zákulisí se spekuluje, že by v Jablonci mohli mít zájem například o Pavla Maluru, který vede sestupující Slovácko.

Reklama

Související témata: