Hlavní obsah

Blažek: O vítězství nepochybuji

Karel FeltSport.czPrávo

O výhře v závěrečném kole Gambrinus ligy nad Mostem nepochybuje brankář pražské Sparty Jaromír Blažek. Pro zkušeného gólmana to bude rozlučka s rudým dresem, v létě odchází do německého Norimberku. „Je to zápas, který musíme vyhrát i s dorostenci. Žádné zakolísání si vůbec nepřipouštím,“ je sebevědomý Blažek.

Foto: ČTK

Jaromír Blažek

Článek

Jak jste si vychutnal čtvrteční triumf v domácím poháru?

Nebyl čas. Druhý den jsem byl jako přejetý vlakem. V pondělí nás čeká boj o titul.

Uvědomujete si, že to bude váš poslední zápas za Spartu?

Uvědomuji a těším se na něj. Uvidím, co to se mnou na hřišti udělá. Možná přijde i manželka, která jinak nechodí.

Proti Mostu bude chybět kapitán týmu Řepka, ale i Hušek, Matušovič, ohrožen je start Horvátha…

Bude to těžké, ale o vítězství nepochybuji. To je zápas, který musíme vyhrát i s dorostenci. Žádné zakolísání si vůbec nepřipouštím. Mužstvo je v pohodě. Určitě nás k vítězství požene i vyprodaný stadión. Řekl jsem, že se chci loučit titulem, protože ten je víc než pohár, a to stále platí.

Jak by pondělní zápas podle vás mohl vypadat?

Budeme podle tradice posledních utkání prohrávat 0:1… Ne, tentokrát doufám, že ne a půjdeme od začátku jasně za vítězstvím. Musíme Most udolat.

Sparta v sezóně nejednou klopýtla, kdy přišel zlom do pohody?

První už na podzim, když jsme dotáhli ztrátu a vedli tabulku. Říkali jsme si, že máme velikou šanci poprvé získat double. Jenže pak přišla prohra s Jabloncem a klopýtli jsme i v dalších zápasech. Ten hlavní jarní zlom nastal vítězstvím nad Boleslaví. I když jsme ještě prohráli v Českých Budějovicích, pak už jsme dělali výsledky a rostlo naše sebevědomí i herní kvalita.

Chystáte nějaké rozloučení se spoluhráči?

Odpisné už jsem zaplatil. Vzal jsem si svoje dresy a něco si nechám od kluků podepsat. Není čas na rozlučku, protože po lize je hned sraz reprezentace. I při pondělní oslavě titulu se budu muset držet zkrátka. Na těch skoro sedm let na Letné budu vzpomínat rád.

Reklama

Související témata: