Hlavní obsah

Vorel: Už jsme se mohli jen bavit

Ztrát v průběhu jarní části sezóny lituje brankář fotbalové Slavie Michal Vorel. Slavia stále může skončit druhá, musí ale vyhrát v Českých Budějovicích a spoléhat na výhru Mladé Boleslavi nad Libercem. „Boleslav určitě může Liberec porazit. Oni doma hrají moc dobře, mají tam skvělou podporu fanoušků,“ doufá ve šťastný konec ročníku Vorel.

Článek

Poslední kolo ligy rozhodne o všem. Jste nervózní?

O víkendu to bylo docela v pohodě. Měli jsme dva tréninky, byl jsem s rodinou. U mě takové to napětí přichází až v den zápasu. Říkám si, že je to utkání jako každé jiné, ale ono není. Jde o hodně, o poháry.

Tušil jste, že liga bude drama až do samého závěru?

Spíš jsem si to nepřál v období, kdy jsme byli na prvním místě. Ale fotbal je jen sport a člověk musí počítat se vším.

Nebýt krize, už vás mohli dávno opěvovat jako mistry...

Realita je jiná. Stačilo pár dalších zápasů vyhrát, třeba s Plzní a Kladnem. Poslední tři kola už jsme se fotbalem mohli jen bavit a nestresovat.

Co se po famózním začátku jara se Slavií stalo?

Trenér nás upozorňoval, že krize může v jednom zápase přijít, jenže bohužel přišla v šesti… Najednou to nešlo. Každý přemýšlel, proč. Přitom v tréninku jsme všichni makali naplno. Teď už to nevrátíme. Musíme se soustředit na poslední zápas.

Pro Slavii to mohlo dopadnout ještě hůř, kdybyste v minulém kole nezachránili v samém závěru výhru nad Zlínem...

Když jsem udělal tu obrovskou chybu a dostali jsme hloupý gól, napadlo mě, že může být po všem. Že by veškeré úsilí v sezóně mohlo přijít vniveč. Když to kluci otočili, spadl mi obrovský kámen ze srdce. Protože jsme taky mohli dohrávat ligu už jen z povinnosti a bez ambicí na poháry. A já bych byl ten, na kterého by se ukazovalo.

Slavia potřebuje ke druhému místu vyhrát v Budějovicích a doufat, že Boleslav doma porazí Liberec. Je to reálné?

Nejdřív to musíme zvládnout my. Nemáme situaci ve svých rukách. Ale Boleslav určitě může Liberec porazit. Oni doma hrají moc dobře, mají tam skvělou podporu fanoušků.

Reklama

Související témata: