Hlavní obsah

Teplice - Ostrava 1:2Baník dobyl Stínadla kuriózním gólem kanonýra Střihavky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Verbíř 1 : 0
32. Marek 1 : 1
85. Střihavka 1 : 2

TEPLICE

Kuriózním gólem svého nejlepšího střelce Davida Střihavky získali fotbalisté Baníku Ostrava v závěrečném kole první ligy výhru 2:1 v Teplicích. Severočeši vedli gólem Verbíře, ale hosté pak utkání obrátili. Vítězství zařídil Střihavka pět minut před koncem svou třináctou trefou v sezoně, když míč poslal neočekávaně břichem z velkého vápna za záda teplického brankáře Dvořáka.

Článek

Ostravští díky vítězství pokořili hranici 46 získaných bodů a podle prémiového řádu v klubu se mohou těšit na dva a půl miliónu korun.

Na úzkostlivou defenzívu soupeři v letošní derniéře moc nehleděli. Ostravští potřebovali tři body, aby dosáhli na lákavou finanční prémii a přizpůsobili tomu svou úvodní aktivitu. Už v šesté minutě měl nabito Bystroň, ale jeho hlavičku zastavilo břevno teplické branky.

Teplice neotálely, i Bartlův tým chtěl hrstku diváků na Stínadlech zabavit útočnou hrou. Nejlepší cizinec ligy Džeko poprvé proklouzl středem hostující obrany v osmé minutě, ale Vašek jeho obloučku včas zatarasil cestu. Za chvíli Džeko napnul síť, leč z ofsajdu, a tak platil až Verbířův zásah ze 13. minuty: teplický nestor se v rohu velkého čtverce zkušeně zbavil mladého Řezníka a exkluzivní křížnou ránou vymetl horní růžek u vzdálenější tyče.

V pokutovém území Baníku byl klid

Severočechy nastartoval gól k trvalejší převaze ve středu hřiště, ovšem v pokutovém území Baníku byl relativní klid. Hosté nečekaně srovnali krok, přestože v inkriminované pasáži hry zaostávali. Po půlhodině trefil svůj první ligový gól Marek, když domácí gólman Dvořák byl na jeho dalekonosný pokus z pětadvaceti metrů krátký. A pak přitlačila pro změnu Ostrava. Skóre mohl otočit Bystroň, zblízka však doslova sestřelil na brankové čáře stojícího Saboua.

V oboustranně útočném duelu měly obě strany po velké příležitosti ještě v závěru půle: teplický Džeko po dalším průniku pohladil jenom vnější síť a selhal i Rajtoral, který v gólové pozici zatloukl svou hlavičku z malého vápna vedle tyče.

Liják zkomplikoval kombinaci

Bezstarostný ráz utkání narušila poločasová průtrž mračen. Liják zkomplikoval kombinaci, na mokrém trávníku měli fotbalisté dost problémů spíše s koordinací pohybu. Hned v úvodu druhé půle musel postřeh osvědčit Vašek, který reflexivně lapil Dortovu teč.

Na těžkém terénu se vzruch dostavil až v závěrečné čtvrthodině. Blízko k výhře měly střídavě oba celky, ale domácí své možnosti spálili. V 68. minutě sice Verbíř zamířil přesně, jenže Jirsákovu střelu tečoval v ofsajdovém postavení. Střihavka pak procvičil Dvořákův reflex bombou pod břevno a neujala se ani hlavička Krmaše, který po rohu těsně minul.

Touhy Baníku nakonec kuriózně naplnil pět minut před koncem Střihavka. Centr z pravé strany se mu při zpracování svezl po břiše na zem a po mokrém trávníku nečekaně doklouzal k tyči zkoprnělého Dvořáka.

Teplice - Baník Ostrava 1:2 (1:1)
Branky: 13. Verbíř - 32. Marek, 85. Střihavka. Rozhodčí: Jára - Kordula, Zlámal. ŽK: Kaufman, Verbíř - Metelka, Mičola. Diváci: 3010.
Teplice: Dvořák - Kaufman, Lukáš, Krmaš, Klein - Doležal, Sabou, Jirsák, Verbíř - Džeko, Dort (55. Štohanzl). Trenér: Bartl.
Ostrava: Vašek - Řezník, Cigánek, Klimpl, Čoupek - Rajtoral (90. Hoffmann), Marek, Bystroň, Metelka (76. Mičola) - Střihavka (90. Besta), Magera. Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: