Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 1:1Zlín doma remizoval s Olomoucí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
70. Zbožínek 1 : 0
81. Škerle 1 : 1

ZLÍN

Fotbalisté Zlína zakončili sezonu na domácím trávníku remízou 1:1 s Olomoucí. Svěřenci kouče Hoftycha poslal do vedení v 70. minutě obránce Ivo Zbožínek, ale o deset minut později srovnal hostující bek Aleš Škerle.

Článek

Při absenci gólmanské jedničky Zlámala se na ligový trávník vrátil zlínský gólman Baránek, který se začátkem září zranil na hřišti Sparty a na jaře se rozehrával v třetiligové rezervě. Baránek při svém pátém startu v sezóně v prvním poločase moc práce neměl, zlikvidoval jen tři střely olomouckých fotbalistů, jeho protějšek Vojáček nemusel zasahovat vůbec.

Ze strany domácích nebezpečně střílel jen slovenský záložník Dian, jehož rána levačkou skončila vedle tyčky. V 16. minutě po centru Vidličky překonal Vojáčka hlavičkující Žůrek, ale jeho radost zhatil zdvižený praporek asistenta Kubáně, který odmával ofsajd.

Největší šanci Olomouce v první půli spálil Hartig, po nahrávce Janotky se ve zlínské šestnáctce opřel do míče, ale jeho rána skončila vysoko nad.

Druhý poločas byl pro diváky zajímavější. Chvíli po přestávce úřadoval Baránek, který vychytal ve vyložené šanci hostujícího kapitána Rýdela. Potom se ale k ohrožení brány dostávali hráči Zlína. Žůrek po Šmahajově vysunutí obešel i Vojáčka, ovšem trefil jen boční sít. V 67. minutě stejný hráč usměrnil bez přípravy Krausův pas, ale Vojáček včasným vyběhnutím jeho příležitost zmařil.

Zlínu přinesla úspěch až standardní situace, po rohovém kopu Žůrka zúročil svou výšku stoper Zbožínek, který usměrnil míč hlavou k levé tyčce. Olomouc odpověděla deset minut před koncem, Škerleho ránu tečoval do vlastní sítě kapitán Švach.

FC Tescoma Zlín - SK Sigma Olomouc 1:1 (0:0)
Branky: 70. Zbožínek - 80. Škerle. Rozhodčí: Racek - Pelikán, Kubáň. Bez ŽK. Diváci: 2643.
Zlín: Baránek - Vidlička, Švach, Zbožínek, Dujka (68. Lukaštík)- Kraus (78. Elšík), Dian, Šmahaj, Červenka - Žůrek, Vyskočil (46. Činčala). Trenér: Hoftych.
Olomouc: Vojáček - Jindřišek, Škerle, Komárek, Randa - Janotka (82. Štěpán), Rýdel, Nepožitek, Onofrej(46. Vepřek) - V. Schulmeister (58. Šultés), Hartig. Trenér: Petržela.

Reklama

Související témata: