Hlavní obsah

Trenér Ščasný odchází po dohodě od mosteckých fotbalistů

MOST

Trenér Zdeněk Ščasný předčasně končí u fotbalistů Mostu. Kouč Severočechů se v úterý domluvil s vedením prvoligového celku na vypovězení smlouvy, která mu měla vypršet až za rok. ČTK to oznámil mostecký šéf klubu Petr Kabíček. Ščasný by se podle zákulisních informací mohl stát nástupcem Vítězslava Lavičky ve Slovanu Liberec.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Zdeněk Ščasný

Článek

"Došlo k vzájemné dohodě. Trenérovi jsme poděkovali, vykonal tu za rok a půl hodně práce. Rozcházíme se v přátelském duchu," řekl ČTK Kabíček.

Ščasný vystřídal na mostecké lavičce v polovině předchozího ročníku Přemysla Bičovského a nováčkovskou sezónu dokončil na desátém místě. Letos obsadili Severočeši o dvě příčky horší pozici a ligu zakončili debaklem 0:5 s mistrovskou Spartou. V kuloárech se nyní hovoří o tom, že novým Ščasného působištěm bude sesazený mistr Liberec.

"Žádná konkrétní jednání s Libercem nevedu, nejdříve si musím dořešit své závazky v Mostu. Rozhodně není hlavním důvodem (chystaného odchodu) jiné angažmá," řekl v pondělí večer ČTK Ščasný.

Devětačtyřicetiletý kouč za rok a půl vedl mostecký celek ve 44 zápasech s bilancí 11 výher, 21 remíz a 12 porážek. Již předtím trénoval v první lize Spartu a Viktorii Žižkov, celkem má na svém kontě 171 zápasů, z toho 78 vítězných při 39 prohrách. Za sebou má i dvě zahraniční angažmá, obě v Řecku: v sezóně 2002/03 vedl OFI Kréta a poté Panathinaikos Atény (2004/05).

Reklama

Související témata: