Hlavní obsah

Sparta slavila double, fotbalistům přál i pokořitel Everestu

PRAHA

V pondělí se Sparta prostřílela k mistrovskému titulu a v úterý slavila double na Střeleckém ostrově. Popřát fotbalovému králi přišla celá řada osobností, den po návratu z úspěšné výpravy na Mount Everest dorazil také pražský primátor Pavel Bém. Byl to asi i jediný účastník večerní párty, jemuž nevadil chlad vltavského nábřeží.

Článek

O Bémovi je známo, že je zarytým příznivcem letenského klubu, a tak na počest sparťanské slávy odhodil i plnovous, s nímž na veřejnosti vystoupil po pondělním návratu z Himálaje. Všeobecné gratulace ke svému sportovnímu výkonu však odmítal. "Já překonal jeden vrchol, Sparta jich v pondělí zažila rovnou pět," připomněl pětibrankovou výhru letenského týmu proti Mostu.

Hráči mu za jeho děkovná slova nachystali typický dárek: rudý dres s jeho jmenovkou a číslem 8848, vyjadřující výšku nejvyšší hory světa.

Spartané stejně jako vloni posezonního večírku využili také k uvedení dalších slavných osob své historie do klubové dvorany slávy. Shodou okolností se této pocty dnes dočkali tři kluboví prezidenti z porevoluční éry.

V kategorii osobnost to byl mnohaletý klubový lékař Václav Čermák, který funkci vykonával počátkem 90. let. Za hráče se mezi legendy dostali jeho nástupce Václav Mašek, který střílel branky v 60. letech, a také nynější letenský šéf Jozef Chovanec. Ten se stal v pondělí také prvním sparťanem, který na Letné slavil titul v roli hráče, trenéra i prezidenta.

Reklama

Související témata: