Hlavní obsah

Horváth místo na dovolenou půjde na operaci zlomené čelisti

PRAHA

V posledních dnech řídil Pavel Horváth oslavy sparťanských fotbalistů, ale v nejbližší době mu přinejmenším na chvíli úsměv na rtech zmrzne. Místo dovolené, na kterou míří většina jeho klubových spoluhráčů, vyrazí Horváth do nemocnice, kde ho v pátek čeká operační zákrok. Lékaři mu při něm spraví zlomenou čelist.

Článek

S ní letenský záložník dohrával poslední dva zápasy sezony, aniž by se o tom vědělo. Ke zranění přišel v Olomouci, kde se mu nezaviněně jeden ze soupeřů trefil nohou do obličeje.

V utkání, které bylo klíčové pro pozdější zisk titulu, zasáhl Horvátha v pádu protihráč. Po krátkém ošetření se sparťan ze srážky rychle vzpamatoval, ale pozdější rentgenové vyšetření odhalilo zlomeninu v pravé části obličeje. "Došlo k tomu podle lékařů i kvůli zubům moudrosti, které v tom místě mám. I proto o ně prý nejdříve přijdu a pak mě postižené místo sdrátují," popsal Horváth na úterním sparťanském večírku chystaný zákrok.

Sparťanská příprava na novou sezónu začne až 25. června, ale Horváthovi tak už nezůstane moc času na rodinnou dovolenou. "Nejméně dva týdny prý bude trvat, než se zraněné místo doléčí," řekl trochu zkroušeně známý šprýmař, který právě v Olomouci vstřelil v závěru svůj životní gól téměř z poloviny hřiště.

Pro Horvátha to není první zranění podobného rázu. Před deseti lety ještě ve slávistickém dresu utrpěl vícečetnou zlomeninu přední stěny čelistní dutiny během přípravného utkání v Norimberku. Svému klubu tehdy chyběl několik týdnů.

Reklama

Související témata: