Hlavní obsah

Liberecký Slovan opouští po Lavičkovi i ředitel Maier

LIBEREC

Čtvrté místo Slovanu Liberec ve skončeném ročníku fotbalové ligy má za následek odchod už druhého klíčového muže severočeského klubu. Po úterní rezignaci Vítězslava Lavičky ve čtvrtek skončí ve funkci také sportovní ředitel Ladislav Maier.

Článek

Mluvčí Slovanu Lukáš Váňa oznámil ukončení spolupráce na klubovém webu. Maierův nástupce bude znám během několika týdnů. "Cítím spoluzodpovědnost za čtvrté místo v tomto ročníku, proto jsme se s vedením dohodli na mém odchodu," uvedl na stránkách libereckého klubu Maier.

Jednačtyřicetiletý Maier přišel do Liberce, v němž před lety působil úspěšně jako brankář, v červenci 2005 a byl u toho, když se před rokem stal tým mistrem české nejvyšší soutěže. Letos ale kritici přičítali bývalému reprezentantovi špatnou přestupovou politiku klubu. Liberecký tým v zimní pauze přišel o řadu hráčů, navíc odchody nebyly vždy zcela konzultovány s trenérem Lavičkou.

Liberečtí pak v závěru sezóny doplatili na slabý hráčský kádr a v posledním kole se místo útoku na titul propadli na čtvrté místo, které znamená pouze účast v Poháru Intertoto.

"Po zisku titulu jsem se nebil hrdě do prsou, tak nebudu bláznit ani po letošní sezóně. Nicméně něco bylo třeba udělat. Chci ale Slovanu poděkovat za šanci, kterou jsem dostal. Nebyly to špatné dva roky," doplnil Maier.

Reklama

Související témata: