Hlavní obsah

O šestnácti gólech se Peckovi ani nezdálo

Před startem letošního ročníku první fotbalové ligy si dal mladoboleslavský Luboš Pecka předsevzetí, že vstřelí dvakrát tolik gólů, než v uplynulé sezóně. Jak řekl, tak udělal a s šestnácti brankami se stal letošním králem střelců. "Nikdy jsem nemyslel, že se mi to podaří," říká v rozhovoru pro Právo.

Článek

V deníku Právo jste byl devětkrát v sestavě kola a z tohoto pohledu jste se stal nejlepším hráčem ligy. Navíc máte v kapse titul nejlepšího kanonýra...

Vážím si toho moc. Král střelců je splněný sen. Nikdy jsem nemyslel, že se mi to podaří.

Kdo z toho ve vaší rodině má největší radost?

Asi manželka s tchánem, ale i další členové naší rodiny.

Šestnáct gólů je na útočníka docela slušná vizitka...

Je to super. Splnil jsem si cíl. Minulou sezónu jsem dal osm branek, teď jsem si strašně přál dvojnásobek. Možná jich mohlo být ještě víc, ale i tak musím přiznat, že se mi o šestnácti gólech ani nezdálo.

Poslední čtyři kola jste vyšel střelecky naprázdno, co se stalo?

Možná si na mě obránci dávali větší pozor. Ale nějaké šance jsem stejně měl, jen se mi nepodařilo další góly přidat. Někdy to tam člověku prostě padá prakticky z ničeho, jindy se nemůžete trefit za nic na světě. Chci skórovat v každém zápase, ale ne vždy se to podaří. To je normální.

Proti Liberci jste v závěrečném kole ligy mohl dát gól, ale přihrával jste lépe postavenému Kyselovi, který uklidil míč do prázdné branky...

Viděl jsem ho tam samotného a v takových situacích se nahrává. Navíc to byl důležitý gól na 2:0.

Může vám šestnáct gólů pomoci k zahraničnímu angažmá? Láká vás vůbec?

Chtěl bych si to zkusit, ale nejradši někde na západě. Věřím, že teď mám k odchodu do ciziny ve své kariéře určitě nejblíže.

Máte nějaké nabídky?

Teprve mě čeká schůzka s manažerem Chovancem. Sedneme si a uvidíme, co bude.

Mladá Boleslav skončila v lize třetí. Berete to?

Já osobně jsem s tím moc spokojený. Chtěli jsme skončit druzí, ale předposlední zápas v Mostu se nám nepovedl. I tak je to skvělý výsledek. Vždyť Boleslav hrála ligu třetím rokem. Vloni jsme skončili druzí, teď třetí. Vybojovali jsme Pohár UEFA a já jsem za to šťastný. Hlavně závěrečné utkání s Libercem jsme zvládli nádherně.

Každým dnem očekáváte narození syna. Nemrzí vás, že teď s reprezentací jedete do Walesu a možná prošvihnete porod?

Já bych k němu stejně nešel. Klukovi se nechce na svět. Nejdůležitější je, aby on i manželka byli zdraví.

Reklama

Související témata: