Hlavní obsah

Mikolanda nesmí hrát, dokud nezaplatí Žižkovu osm miliónů

PRAHA

Disciplinární komise fotbalového svazu ve čtvrtek zastavila činnost mladoboleslavskému útočníkovi Petru Mikolandovi do doby, než zaplatí Viktorii Žižkov částku přesahující osm miliónů korun. Potrestala ho za to, že nesplnil nedávné rozhodnutí arbitrážní komise, která mu nařídila uhradit jeho bývalému zaměstnavateli 8 115 143 korun.

Článek

Vedení Viktorie požaduje tuto sumu po Mikolandovi jako smluvní pokutu poté, co se loni vrátil z nevydařeného angažmá ve West Hamu United a místo na Žižkov, k čemuž se údajně písemně zavázal, zamířil do Mladé Boleslavi.

Mikolanda se čtvrtečního jednání disciplinární komise nezúčastnil, protože leží v nemocnici, kam byl převezen po víkendovém zápase B týmu. "Informoval mě o tom sportovní ředitel Mladé Boleslavi Zdeněk Kudela, ten tam vystupoval za mě. Až příští týden mám sezení s ním a agentem Pavlem Zíkou, tam se dovím co a jak. Jinak se k tomu zatím nějak vyjádřit nemůžu, uvidíme, co řeknou právníci," řekl ČTK Mikolanda.

Podle Kudely je celá záležitost hrou manažerů. "Hráč nic nepodepsal," uvedl sportovní ředitel středočeského celku.

Podle nedávného vyjádření zástupců Mladé Boleslavi Mikolanda rozhodnutí arbitrážní komise neuznává a je připraven se proti disciplinárnímu řízení bránit u soudu.

Mikolanda odehrál v uplynulém ligovém ročníku za třetí tým soutěže jen sedm zápasů.

Reklama

Související témata: