Hlavní obsah

Zach je pro Liberec sázka na kontinuitu

LIBEREC/PRAHA

Fotbalisté Liberce mají nového kouče. Slovan v pátek podepsal smlouvu s Michalem Zachem, který dosud plnil roli asistenta hlavního trenéra Vítězslava Lavičky, jenž v úterý rezignoval. S vedením loňského mistra osmatřicetiletý Zach podepsal smlouvu na dobu neurčitou.

Foto: FC Slovan Liberec

Nový trenér Liberce Michal Zach

Článek

Zach přišel do Slovanu v červnu roku 2005. Jako svého asistenta jej tehdy přivedl právě Lavička. "Podepsali jsme pro nás tradiční smlouvu na dobu neurčitou. Ve prospěch Zacha rozhodla znalost týmu a snaha o koncepční práci. Když odcházel Stanislav Griga, tak jeho místo také zaujal asistent Lavička. Je to naše strategie, kontinuita," řekl ČTK mluvčí klubu Lukáš Váňa.

"Samozřejmě jsem rád, že dostávám možnost převzít po Víťovi Lavičkovi mužstvo, moc si toho vážím. Nyní budeme řešit záležitosti kolem kádru a přípravy. Každopádně budu chtít pokračovat v práci, kterou jsem začal s koučem Lavičkou a budu se snažit zapracovat do týmu další mladé hráče," řekl ČTK Zach.

Osmatřicetiletý kouč v minulosti vedl ve druhé lize Neratovice, Most a Ústí nad Labem, v nejvyšší soutěži bude mezi hlavními trenéry nováčkem. V realizačním týmu Liberce se jinak nic nezměnilo, Zach si ale pravděpodobně přivede ještě jednoho asistenta.

Nový trenér už má i představy o posilách. "Ale říkat konkrétní jména nebudu. To samé platí o dalším asistentovi," uvedl Zach s tím, že v příštím ligovém ročníku bude chtít Liberec opět útočit na nejvyšší příčky a z letního Poháru Intertoto se pokusí dostat do Poháru UEFA.

Reklama

Související témata: