Hlavní obsah

Nástupcem trenéra Rady u fotbalistů Jablonce se stal Kozel

JABLONEC NAD NISOU

Šestatřicetiletý trenér Luboš Kozel se stal na lavičce fotbalistů Jablonce nástupcem Petra Rady. Severočeský klub se domluvil s dosavadním koučem třetiligové slávistické rezervy na dvouleté smlouvě. Jeho asistenty by měli být Jozef Weber a Martin Hřídel, trenérem brankářů bude Radim Straka. Klub to oznámil na tiskové konferenci, které se nový kouč již zúčastnil.

Článek

Jablonec hledal kouče od chvíle, co se Rada rozhodl ve své práci na Střelnici nepokračovat a posléze podepsal smlouvu v Teplicích. Severočeši mezitím údajně nabídli trenérský post Vítězslavu Lavičkovi, jenže ten s rozhodnutím váhal, a tak dostal šanci Kozel. Ten bude nováčkem mezi trenéry v nejvyšší soutěži ve věku, kdy někteří jeho vrstevníci ještě působí na prvoligových hráčských soupiskách.

Podle ředitele klubu Petra Flodrmana se Kozel stal trenérem Jablonce i přes pochybovačné hlasy, že jde o příliš mladého kouče. "Na to my neslyšíme, protože jde sice o mladého, ale současně progresivního kouče, který má do práce v našem klubu velkou chuť," vysvětlil Kozlův příchod jablonecký funkcionář.

Vyznává rychlý přechod do útoku

Původně měl Kozel uzavřít v klubu smlouvu na jeden rok s roční opcí, ale nakonec přímo na tiskové konferenci podepsal dvouletý kontrakt. Okamžitě začal také pracovat na složení realizačního týmu, v němž jeden z asistentských postů obsadí dosavadní jablonecký kapitán Weber a Kozel k sobě láká také Hřídela. "Ten si ale musí nejdříve zařídit některé povinnosti v původním působišti," vysvětlil Kozel.

Hřídel na jaře působil ve Slovácku, ale Kozla dobře poznal během angažmá ve Slavii Praha. A zřejmě bude svým vzděláním zaštiťovat dva mladší spolupracovníky, kteří teprve během podzimu dokončí studium profilicence.

Kozel nechtěl příliš konkretizovat své plány, zatím mluvil spíše o stylu hry, který by chtěl týmu vtisknout. "Vyznávám velký pohyb hráčů a rychlý přechod do útoku. O to jsem se snažil u slávistické rezervy a bude tomu tak i v Jablonci," uvedl nový trenér.

Bývalí sparťané mu nevadí

V kádru ale bude mít řadu bývalých protihráčů i spoluhráčů z reprezentace. "S těmi, s nimiž jsem si dosud tykal, si budu tykat dále," prohlásil. Problém mu prý jako bývalému slávistovi nedělá ani fakt, že na soupisce je plno bývalých sparťanů. "Ale v reprezentaci jsem s nimi vycházel, na tom se nic nezmění," uzavřel v úsměvném tónu Kozel.

Devítinásobný reprezentant Kozel s fotbalem kvůli vleklým potížím skončil před čtyřmi lety v Bohemians Praha. Hrával ale především za Slavii Praha, kde působil v letech 1994 až 2001. Do velkého fotbalu odchovanec středočeského Divišova vstoupil v nedalekém Benešově, pak si ho přivedla Slavia. V roli aktivního hráče okusil Kozel první ligu ve 158 zápasech, před pěti lety nastupoval v Maďarsku za FC Ujpest.

Reklama

Související témata: