Hlavní obsah

Fotbalisty Olomouce po Petrželovi převezme Pulpit

OLOMOUC

Kouč druholigového Sokolova Martin Pulpit byl definitivně potvrzen ve funkci nového trenéra fotbalistů Olomouce. Čtyřicetiletý Pulpit na Hané nahradí odvolaného Vlastimila Petrželu. S vedením prvoligového olomouckého klubu se kouč dohodl na roční smlouvě s opcí.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Martin Pulpit

Článek

Ačkoliv kontrakt ještě nebyl podepsán, podle sportovního ředitele Sigmy Jiřího Kubíčka je už Pulpitův příchod k týmu nezvratný. "Dneska jsme všechno dořešili, probrali už i otázku letní přípravy a složení kádru. Pan Pulpit jako vystudovaný právník si vzal smlouvu ještě na pročtení domů, příští týden ji podepíšeme," řekl ČTK Kubíček.

S vedením olomouckého klubu se Pulpit dohodl na roční smlouvě s opcí. Petržela, bývalý úspěšný trenér ruského Zenitu Petrohrad, byl odvolán poté, co se s mužstvem na poslední chvíli zachránil v nejvyšší soutěži. Hanáci nakonec obsadili v tabulce skončeného ročníku Gambrinus ligy čtrnáctou příčku.

Pulpit naposledy vedl druholigový Baník Sokolov, angažmá na Moravě bude jeho první zkušeností v nejvyšší soutěži. Emotivní kouč dosud působil především klubech druhé ligy, kde před Sokolovem vedl Vítkovice, Pardubice, Hradec Králové, Plzeň a Mladou Boleslav, v níž v roce 2002 střídal stejně jako nyní Petrželu.

"Je to pro mě pocta," vyjádřil se na internetových stránkách klubu čtyřicetiletý kouč. Ten se sice v Olomouci objevil, ale pouze na chvíli, hned totiž vyrazil s šéfem klubu Kubíčkem shánět nové tváře do kádru.

Pulpit vyznává ofenzivní styl

Olomoučtí funkcionáři spoléhají na Pulpitův elán. "Má v sobě spoustu energie a síly, věříme, že on začne ozdravný proces. Když se podíváte po dalších prvoligových klubech, tak také tam dostávají příležitost trenéři jako Kozel nebo Zach. Léta běží, někteří trenéři zestárli, ke slovu přichází mladá generace," prohlásil předseda představenstva Jaromír Gajda.

Spolu s Petrželou u týmu skončili i asistent Jiří Fryš, vedoucí mužstva a trenér brankářů Jiří Vít i masérská dvojice Bláha, Olbert. Pulpitův realizační tým by měl být dotvořen v příštích dnech. "Má své představy a my mu je chceme splnit," podotkl Kubíček. Nový kouč bude mít podle všeho dva asistenty, jeden z nich má být dobře obeznámen s olomouckými poměry.

Trenérským vzorem byl Pulpitovi někdejší lodivod Bohemians Tomáš Pospíchal, stejně jako on má nejraději rozestavení se čtyřmi obránci, třemi záložníky a stejným počtem útočníků. "Vždycky jsem chtěl hrát ofenzivní fotbal. Proto jsem si vybral tenhle systém, i když je fyzicky hodně náročný. A na tři útočníky bych hrál i v první lize, pokud bych dostal šanci," tvrdil v úterý, stále ještě jako trenér Sokolova.

Zelenobílé barvy Bohemians jsou pro nového kouče Olomouce srdeční záležitostí. Patří k fanouškům, kteří svými finančními příspěvky zachránili tradiční pražský klub před zánikem. Nedávno se svým Sokolovem ´Klokany´ v druhé lize porazil a zkomplikoval jim tak vysněný návrat mezi prvoligovou elitu.

Reklama

Související témata: