Hlavní obsah

Uhrina vystřídal na lavičce mladoboleslavských fotbalistů Zajíc

Novým trenérem fotbalistů Mladé Boleslavi se stal Luděk Zajíc. Šestačtyřicetiletý kouč podepsal s klubem smlouvu na dobu neurčitou, jeho asistentem bude Petr Čuhel. ČTK to ve čtvrtek oznámila mluvčí mladoboleslavského klubu Eva Eliášová. Na lavičce třetího celku uplynulého ligového ročníku a účastníka Poháru UEFA Zajíc nahradí Dušana Uhrina, který odešel trénovat rumunský tým Politehnica Temešvár.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Zajíc přivedl mužstvo Mladé Boleslavi spolu s Milanem Bokšou v sezóně 2003/04 do první ligy, v následném ročníku ale tato dvojice vydržela u mužstva jen devět kol, než ji vystřídal Uhrin.

Dosud Zajíc pracoval ve středočeském klubu ve sportovním úseku ve funkci hlavního skauta, zodpovědného za vyhledávání a sledování hráčů pro doplňování především ligového mužstva.

Vedení mladoboleslavského celku mělo zájem o trenéra Vítězslava Lavičku, který skončil v Liberci, ale k dohodě nedošlo. Hovořilo se i o Luboši Kozlovi, jehož však získal Jablonec.

Zajíc má v nejvyšší soutěži na svém kontě již angažmá v Hradci Králové, Lázních Bohdaneč a Mladé Boleslavi, ale prvoligových zápasů nasbíral pouze 29 s velice nepříznivou bilancí 3-5-21. Působil také v Chebu, Chrudimi a Spartě Praha.

Reklama

Související témata: