Hlavní obsah

Po teplickém Džekovi touží kluby ze čtyř zemí

Přestup bosenského útočníka Edina Džeka z Teplic do zahraničí se zřejmě blíží. V nejbližších dnech mají tepličtí funkcionáři jednat se zájemci, s některými se možná sejdou v dějišti mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let. A bude patrně z čeho vybírat, neboť o jednadvacetiletého kanonýra stojí nejméně ve čtyřech evropských ligách.

Článek

Na Stínadlech evidují zájem několika německých, nizozemských, ruských a ukrajinských klubů.

Džeko si užívá dovolené po vydařené sezóně, kterou zavřel prvním gólem v dresu národního týmu, mezitím se bude usilovně jednat o jeho odchodu z Teplic. "A možná i přímo zde v Nizozemsku," řekl z dějiště šampionátu jednadvacítek ředitel teplického klubu František Hrdlička, podle kterého ale jednání nebudou hned tak uzavřena.

I proto zatím nechce specifikovat, o které kluby se konkrétně jedná. V zákulisí se ale spekuluje mimo jiné o zájmu Wolfsburgu, Werderu Brémy a moskevských celků.

Džeka zatím nechávají spekulace o přestupu klidným. Rád by se do zahraničí vydal, ale pokud by zůstal na Stínadlech, netrápil by se tím. "Teplice mi daly hodně a jsem rád, že za ně hraju. Jestli nebude nic konkrétního, zůstanu a nebude to žádný problém," prohlásil na klubovém webu Džeko, který se chystá do Chorvatska k Jadranskému moři.

Reklama

Související témata: